dimarts, 31 de gener del 2012

La Mitja Marató de Terrassa.

El passat diumenge es va celebrar l'edició XIa de la Mitja Marató de Terrassa. En un dia fred i gris, més de 2700 corredors van prendre part d'aquesta, cada any més, popular cursa. Uns altres 700 i pico corredors van participar a la cursa memorial Santi Centelles de 5 km de distància. És a dir, que un total de 3500 corredors (nou rècord de la jornada) van dedicar el matí de diumenge a córrer pels carrers de la ciutat.

Jo, que això de córrer no em va gens bé, participo com a col·laborador de control, perquè cap vehicle pugui colar-se al mig del recorregut i atropellar a algú. Ja he participat un bon grapat d'anys (he perdut el compte i tot), i si no tinc res millor a fer, m'agrada poder ajudar, i de pas, animar als atletes i als amics i coneguts que corren. Enguany he vist passar a més amics i coneguts que mai, la gran majoria terrassencs i terrassenques, tot i que també he vist córrer amics i coneguts d'altres pobles com Viladecavalls, Mataró, Barcelona, Sabadell... Vaja, que la Mitja de Terrassa ja és reconeguda a mitja Catalunya.

En els anys que he fet de control, he passat per diferents punts de la cursa. De l'avinguda Àngel Sallent, a la Carretera de Martorell, la Rambla, i l'avinguda Abat Marcet. Actualment, des de fa tres anys, m'he situat al final de l'avinguda Abat Marcet, on els corredors porten uns 14 km. i comencen un tram llarg de baixada. Quina diferència els rostres dels atletes en aquest punt i uns quilòmetres més endavant quan encaren la part final de la cursa i tornen a tenir un tram de pujadeta (Rambla i 22 de Juliol)...

La Mitja de Terrassa no està al nivell de pressupost d'altres Mitges del calendari català, però tothom coincideix que és una de les més maques i agraïdes. Cada any hi ha més públic animant als carrers, i l'organització acostuma a ser excel·lent. Sempre hi ha coses millorables, però deunidó amb només onze anys d'existència. Enguany s'ha pogut convidar a dos atletes marroquins de nivell, a més del campió de l'any passat, i un atleta olímpic com Jose Luís Blanco. Al final, es van complir els pronòstics i va guanyar un dels corredors marroquins, tot i que no va poder superar el millor registre de la prova, amb un temps d'1:03'55 en possessió del campió de l'any passat, i tercer classificat enguany, Nacho Càceres.