divendres, 10 de desembre del 2021

No ens toqueu la llengua!!

 












Fa escassos dies es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem que obliga una escola de Canet de Mar a oferir un 25% de les classes dels grups de P5 en castellà, arrel de la denuncia per part dels pares d'un alumne d'aquest centre contra l'escola.

Aquesta sentència judicial va contra la Llei educativa i lingüística que imposa el català com a llengua vehicular, i on també està establert l'aprenentatge del castellà i de l'anglès. Aquesta llei de normalització del català intenta garantir la cohesió social i la supervivència de la llengua catalana, ja que en la resta d'àmbits de la societat és una llengua menystinguda i invisible en alguns casos.

La gran majoria de les famílies de l'escola s'han mobilitzat contra la sentència i reclamen el dret a que els seus fills siguin educats en català, sense quotes establertes per tribunals de justícia espanyols.

De moment, el Departament d'Educació es renta les mans i acata i obliga l'escola a obeir. Sindicats, partits polític, entitats i plataformes per la llengua, i molts altres convoquen a manifestar-se el proper dissabte 18 de desembre a Barcelona. La veritat és que a mi em cansa bastant ja això d'haver-me de manifestar per la manca de pebrots de la nostra classe dirigent. Protestes que no porten enlloc i que no serveixen per a res, només per fer palesa la indignació general.