"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 18 de febrer del 2012

Nova retallada als treballadors públics. He d'estar trist o content??


El govern de la Generalitat va anunciar ahir que retallarà un 3% del sou dels treballadors públics (funcionaris, interins, substituts...), i han avisat que en el futur i poden haver noves rebaixes. La vicepresidenta, Joana Ortega, va "tranquil·litzar" al personal explicant que aquesta iniciativa és de caràcter temporal (1 any, 15 anys?) i que no quedarà consolidada. El que no ha pogut deixar clar és quan deixaria de ser temporal.

La vicepresidenta també va dir que es prenia aquesta mesura per tal d'evitar acomiadaments. Així doncs, personalment, he d'agrair al govern la seva decisió, i agrair molt especialment a tots els funcionaris amb plaça fixa, la seva solidaritat i comprensió. La vostra rebaixa salarial és la meva futura feina!

Em pregunto si arribarà el dia que s'hagi de repartir el treball. De moment no s'està fent, ja que hi ha més de 5 milions d'aturats (més de 700.000 a Catalunya) i sembla que la tendència és encara més negativa. Per què hi ha treballadors que fan jornades de fins a 10 o 12 o més hores, i n'hi ha que no troben feina? Si fa cent anys es treballaven deu hores, i fa 50 anys se'n treballaven 8, no tocaria ara treballar-ne 6 o 7? Per què anem endarrere i no endavant?

Sembla bastant inviable generar ocupació en el curt-mitjà termini per tota la massa d'aturats actuals. No seria més lògic repartir la feina? Cal que una persona que viu sola i no té hipoteques ni deutes, cobri el mateix i treballi les mateixes hores que una altra que manté a una família sencera?