"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 29 de gener del 2024

L'adéu de Xavi.

 


El passat dissabte a la roda de premsa posterior a la dolorosa derrota del Barça davant del Vila-real (3-5), Xavi va anunciar que deixaria de ser l'entrenador del primer equip quan finalitzi la present temporada. Les pressions que ha patit l'entrenador terrassenc des de principi de temporada a conseqüència del mal joc de l'equip i alguns resultats negatius han estat factors clau en la decisió presa pel tècnic.

Tot i que reconec que el joc del Barça aquesta temporada deixava molt que desitjar, jo era dels que apostava per Xavi i la seva capacitat per revertir la situació i convertir-se en un entrenador de llarga durada. Penso que enguany l'equip ha estat força condicionat per les lesions d'alguns jugadors clau (Pedri, Gavi, Ter Stegen, De Jong...) i per uns quants arbitratges vergonyosos que han fet perdre punts. Molts punts. Ahir mateix, ni l'arbitre ni el VAR van considerar un parell d'accions de mans dins de l'àrea rival. Mans clares que es van poder veure a la repetició, però que els àrbitres no van ni considerar necessari revisar-ho amb les imatges. Un nou escàndol, i en van uns quants.

Bé, a veure si un cop alliberats tots plegats de la tensió per la continuïtat o no de l'equip tècnic, puguin centrar-se en jugar bé, i donen el millor de sí mateixos el que resta de temporada per intentar quedar el més amunt possible a la lliga, i perquè no, donar la sorpresa a la Champions. Me n'alegraria tant pel terrassenc.