"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 24 de febrer del 2024

Salut i gaudi.

 

Foto: Q-sport.


L'esport sempre ha format part de la meva vida. Malauradament, una lesió als malucs no em permet fer tot allò que voldria i m'agradaria i que havia fet en el passat, però la piscina és d'aquelles activitats que millor em senten i que menys em castiguen. És per això que porto més de 30 anys nedant (la veritat no recordo l'any que em vaig matricular al Crol del carrer col·legi). Bé, això si no tenim en compte els cursets que havia fet de petit i els estius que em passava a la piscina del Casal Familiar de Viladecavalls.

Actualment sóc soci del Q-sport, un club molt proper a casa i a l'escola on treballo que em permet reservar carril en hores no massa concorregudes i anar-hi tot sortint directament de la feina entre setmana. Els caps de setmana acostumo a anar-hi també algun dels dos dies, tot i que quan comença el bon temps tiro més cap a la bicicleta.

Una de les coses per les que m'agrada aquest club és la zona d'spa. Gairebé sempre que vaig a nedar acabo fent una mica de circuit, i els caps de setmana ho allargo una mica. Hi ha zona termal amb banyera d'aigua calenta i una altra de freda, sauna finlandesa i bany turc, i un parell de jacuzzis. A mi m'agrada especialment fer els banys amb contrast d'aigua calenta a freda. És una sensació genial. Sobretot quan passes de la freda a la calenta. Però de la calenta a la freda també m'agrada perquè tot i que la sensació no és tan agradable d'entrada, sé que és bo per a la meva musculatura, esquelet i circulació.