"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 18 d’agost del 2023

S'ha acabat el bròquil.

 



Ja n'hi ha prou de passat calor a les nits. Portem un estiu que tela, i calia posar-hi remei. Ja feia servir un ventilador d'aquests petits al costat del llit, però era molt sorollós i si el deixaves tota la nit al final et molestava tant d'aire. I em van parlar meravelles d'aquests ventiladors de sostre (bé, de fet en molts viatges n'he trobat, però força sorollosos), i no m'ho vaig pensar gaire un cop tornat de Sud-àfrica. 

El primer intent no va ser reeixit, ja que vaig comprar un ventilador per internet a Leroy Merlin i el dia que l'havien d'entregar, no va arribar, així que els vaig dir que ja se'l podien quedar (tenia presa perquè l'havia de muntar abans de marxar al Pirineu) i me'n vaig anar a cercar un al MediaMarkt d'aquí de Terrassa. M'hauríeu d'haver vist portant-lo amb la moto, davant dels genolls... 

Muntar-lo no va ser feina fàcil. El manual d'instruccions tenia quatre dibuixos que no deixaven massa clar com fer-ho. Sort de Youtube i de la bona gent que penja vídeos fent coses de tota mena. I vaig anar a petar amb un que tenia el mateix ventilador, i tot i que el vídeo se saltava algunes parts, vaig acabar aprenent a muntar-lo.

Abans-d'ahir va venir un manetes a instal·lar-me'l, i en un tres i no res ja el tenia al sostre. Em va explicar quatre coses sobre el funcionament de l'aparell i va marxar. He estat dos dies fent anar el ventilador en mode hivern, és a dir, que les aspes anaven cap a la dreta i no pas cap a l'esquerra que és com han d'anar quan vols que expulsi aire fresc cap avall. Ho vaig descobrir a casa d'una tieta que també té un ventilador de sostre i donava molt més aire que el meu. Vaig pensar que alguna cosa fallava, i després vaig caure en això dels modes estiu i hivern. I tant sols canviant el sentir del gir de les aspes ja va canviar la cosa. Molt recomanable.