"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 29 de maig del 2024

El temassu del dimecres. Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries amb Miquel del Roig - "La Farola".

 

Versió amb els Quicos d'aquest popular tema de Miquel del Roig inspirat en el far del Fangar, a l'Ametlla de Mar. Una cançó que ha esdevingut un himne popular per a molta gent d'arreu dels Països Catalans. Sense anar més lluny, els Margeners de Guissona, la colla castellera d'aquesta localitat de La Segarra (Lleida) acaben les grans diades cantant i ballant aquesta cançó amb una farola enmig dels castellers.

dimarts, 28 de maig del 2024

Joel Merkler, un campió d'Europa de rugbi català.

 

El passat dissabte es va disputar a Londres la final de la copa d'Europa de rugbi entre els equips del Leinster (Dublin) i l'Stade Toulousain (Toulouse). El partit va estar força igualat i es va decidir a la prórroga a favor dels francesos per 22 a 31. És el sisé trofeu de campions d'Europa per als francesos que empaten amb els irlandesos en nombre de títols. Per als irlandesos és la tercera derrota consecutiva en la final d'aquest torneig, i sempre contra equips francesos.

Entre els jugadors del combinat francès cal destacar la presència del català, de Gelida, Joel Merkler, que va arribar al rugbi francès als 16 anys i amb 22 ha arribat a competir al màxim nivell en un dels principals equips de França i d'Europa. Amb els seus 194 cm. d'alçada i 128 quilos, juga a la posició de pilier (números 1 o 3), i tot i no sortir al 15 inicial, va sortir a la segona part i va ajudar el seu equip a conquerir el principal títol de clubs europeu.

Esperem veure'l aviat jugant per els nord-catalans de l'Usap!!

dilluns, 27 de maig del 2024

Bella DePaulo: "Envellir sense parella té avantatges".

 


Bella DePaulo (1953, Pensilvània) és psicòloga social, doctora per Harvard i autora de nombrosos llibres, com Singled Out: How Singles llauri Stereotyped, Stigmatized and Ignored, and Still Live Happily Ever After (Assenyalats: com els solters són estereotipats, estigmatitzats i ignorats, i tot i així viuen feliços per sempre) o l'últim, Single at heart (Solter de cor), que aquest any es traduirà a l'espanyol. L'han definit com “la principal pensadora i escriptora dels Estats Units sobre l'experiència individual de ser solter”. La seva xerrada TED El que ningú no et va dir sobre les persones solteres té gairebé dos milions de visualitzacions.

DePaulo es basa en dades de les ciències socials per desafiar els estereotips sobre a solteria. Ha ofert seminaris i tallers, ha rebut premis com el James McKeen Cattell i el Premi al Desenvolupament Científic d'Investigació, té més de 150 publicacions acadèmiques i és membre del departament de Ciències Psicològiques i del Cervell, a la Universitat de Califòrnia Santa Bàrbara. Ens atén per videotrucada, amb molta energia, malgrat ser, per a ella, gairebé l'una de la matinada. 

A què es refereix amb l'expressió "solter de cor", que dona títol al seu llibre?

Tinc 70 anys, sempre he estat soltera i sempre ho seré. M'encanta ser single, soc totalment feliç, soc soltera de cor. Els solters de cor vivim millor així, és com tenim una vida més significativa, plena, alegre i autèntica. Per a nosaltres, el risc no és el que perdem si no posem una parella romàntica en el centre de les nostres vides, el risc és el que perdríem si tinguéssim parella. O sigui, som feliços perquè som solters, no malgrat això. 

A Espanya els solters de més de 50 anys són el 36% de la població, 14,4 milions de persones, tres milions més que fa 20 anys...  ¿Creu que la majoria de les persones madures —de 55 o 60 anys en endavant—, que són solteres, ho són de forma elegida, o perquè la vida els ha portat a això?

És una combinació de les dues coses i no sé la proporció. Una de les raons per les quals no sabem les proporcions és que aquesta idea de ser solter de cor és bastant nova. Tinc 70 anys i quan estava creixent, no vaig saber mai que existia aquesta opció, estimar, ser solter i voler estar així. Fins i tot avui, per a moltes persones, això una revelació. 

Quins creu que són els conceptes erronis comuns sobre la solteria en la vellesa?

Un d'ells és que acabaràs sol, i aïllat i, de fet, per als solters de cor, és al contrari: els encanta tenir temps per a ells mateixos, no es preocupen per si estaran sols, sobreviuen en la seva solitud. Penso en això com un superpoder, perquè si estàs còmode amb tu mateix, és molt poc probable que et sentis sol, no et convertiràs en una caricatura d'una persona gran aïllada. Fins i tot les persones solteres que no ho són per voluntat pròpia, són menys solitàries que els estereotips, que resulten exagerats. Encara que algunes persones viuen en solitud —això és important i cal prendre-ho seriosament—, en centrar-nos tant en la solitud caricaturitzem les persones solteres en la vellesa.

Té beneficis, envellir sent solter o soltera?

Sí, envellir solter té beneficis. Molts no se senten gens sols, es preocupen per les seves connexions amb altres persones i per ells mateixos, perquè no posen mai una parella romàntica en el centre de les seves vides. Sempre han estat cuidant i fent atenció a les persones que els importen. Els estudis als Estats Units mostren que quan les persones i les parelles es muden juntes o quan es casen, es tornen més insulars, així que majoritàriament es fan atenció l'u a l'altre, però no fan tanta atenció als seus amics, no truquen tant als seus pares… Així que les seves vides socials es tornen més petites, mentre que les persones solteres continuen fent atenció a les persones que els importen i això significa que més endavant en la vida, és més probable que tinguin aquelles persones allà per a ells.

Una persona vídua, per exemple, pot ser solter o soltera de cor, segons vostè…

Sí, clar. Algunes persones vídues, per exemple, es van casar perquè van pensar que ho havien de fer i potser van estar en matrimoni perquè volien honrar el seu compromís. Però en realitat, en el fons, solters haurien tingut una vida millor. De vegades les persones no es consideren solteres fins que acaba un matrimoni o una relació romàntica compromesa i després tenen temps per a ells mateixos. Arriben a descobrir qui són realment, a part dels desitjos i empentes d'una parella romàntica, i pot ser gairebé com tornar a casa amb si mateix.

És el mateix per als homes que per a les dones? Sembla que sovint, quan una dona acaba una relació de molts anys en la maduresa, sent alleujament…

Almenys als Estats Units, quan les dones es divorcien o enviuden en una etapa posterior de la vida, descobreixen que els agrada la seva llibertat. Els agrada no haver de sentir-se responsables de fer més del que els correspon en la feina, especialment a la casa i en les cures, els agrada tenir el seu propi espai i estar a càrrec de la seva pròpia vida.

Què diuen els estudis sobre els nivells de felicitat estant solters o casats a una edat madura?

Els meus estudis favorits són els que segueixen persones solteres al llarg de les seves vides. Cada any els pregunten: ets feliç?, quant?... A partir dels 40 anys les persones solteres es tornen cada vegada més felices. En canvi, si es pregunta a les persones aparellades en la maduresa si són feliços amb la relació, no passa això, no millora la seva felicitat. En la maduresa pots augmentar més la teva felicitat si no tens parella.  

Ser “solter de cor” significa que no poses una parella romàntica en el centre de la teva vida. Però això no significa que mai tinguis parella…

Això varia de persona a persona. A alguns els agrada tenir cites, relacions, sexe… Però no volen que això es converteixi en una relació romàntica compromesa en la qual les seves vides quedin totalment interconnectades. Hi ha maneres de parlar-ho, de tractar-ho. No volen pujar a l'escala mecànica de les relacions: cites, mudar-se junts, casar-se i tota la resta. Volen mantenir-se en els nivells baixos de l'escala.

Avui dia hi ha centenars de tipus de relacions, monògames i no monògames. És més fàcil ser solter actualment que fa unes dècades?

Sí, clar! Les persones a qui els agrada tenir relacions no monògames encaixen molt bé amb ser “solters de cor”. Aquest és un moment en què la gent està explorant tipus de vida més diferents; viure sol, amb amics, amb la família… Cada vegada més persones de totes les edats gaudeixen de viure amb els seus amics.

En què es diferencia l'experiència de ser solter en la vellesa de la de ser solter a una edat més primerenca?

Cada vegada és millor. Quan ets gran tens més confiança, estàs més segur de tu mateix i és més fàcil en alguns aspectes. En primer lloc, hi ha més persones solteres al teu voltant, especialment si ets dona. No és tan estrany no tenir una parella romàntica si ets gran i solter. En segon lloc, desapareixen totes aquelles pressions que pots sentir quan ets més jove per formar parella. Les persones solteres en general tenen menys probabilitats d'estar interessades a tenir parella a mesura que envelleixen. Quan ets jove et fas amic de persones solteres, esteu tots junts, tot és genial. Després comencen a aparellar-se i t'abandonen, gairebé no els veus. En la vellesa, tens més amics quan ets solter, molta més gent és soltera!

També diu que els solters experimenten un creixement personal més gran i aprenentatge durant la seva vida. Això potser és positiu en la maduresa i la vellesa: és bo per al cervell, per a la salut…

Absolutament. Si ets solter de cor, probablement hauràs tingut aquella mentalitat de voler continuar aprenent coses noves i tenint noves experiències. I llavors és una cosa que ja has desenvolupat quan arribes a una etapa més avançada de la teva vida. Encara que les persones que no són solteres de cor o les persones que han estat casades i ara són solteres una altra vegada, podrien començar a descobrir això. Ja saps, potser abans ho feien majoritàriament… Feien el que la seva parella volia o el que ells i la seva parella van acordar. I ara poden mirar dins de si mateixos i pensar en el que realment els interessa, el que volen aprendre, el que volen fer. I pot ser meravellós.

Quin consell donaria a les persones solteres en aquesta etapa de la seva vida, que potser realment no volen ser solteres o que no ho són de cor?

Jo diria que acceptis la teva vida de solter, que treguis el màxim profit d'ella. Pensa en totes les coses que potser no faries si tinguessis parella. Pensa en totes les coses, especialment si vas estar aparellat abans, i en les coses que a tu t'agradaven, però a la teva parella no. Pots aprofitar al màxim la teva vida fent totes les coses que potser abans no podies fer. Abraça la solteria de veritat, no intentis fugir d'ella!

diumenge, 26 de maig del 2024

Un Barça sense identitat no m'interessa.

 

El Barça femení va guanyar ahir la tercera Champions de la seva història vencent en la final de Bilbao l'Olimpique de Lyon francès (0-2), que havia estat la bèstia negra de les culers en el passat en la màxima competició europea. Per les culers van marcar les dues jugadores catalanes que han estat pilota d'or en les dues darreres edicions, Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas.

Tanmateix, l'alegria no és plena, ja que em va indignar força no veure ni una trista senyera en la celebració de les jugadores del Barça, tot i que a la plantilla hi ha un bon grapat de catalanes. Es va poder veure, això sí, una bandera quadribarrada, però es tractava de la de l'Aragó, que va lluir la jugadora Mapi León. 

Entenc que al futbol professional modern es mouen molts diners, i les jugadores no volen exposar-se políticament (nacionalment) per por a perdre patrocini, patir represàlies, i rebre crítiques dels enemics de Catalunya. I així es va diluint la catalanitat del club. Doncs personalment, un Barça que no representi la catalanitat no m'interessa.

dissabte, 25 de maig del 2024

Sol, núvols i boira vacarissana.

 

Aquest matí la meva habitual ruta cicloturista Terrassa-Rellinars-Terrassa m'ha ofert una bonica estampa en forma de boira vacarissana. Una boira que he apreciat només arribar al coll de l'Obac en direcció a Montserrat, i que m'ha embolcallat a dos quilòmetres de Rellinars que també es despertava cobert per la densa boira com podeu veure aquí a sota.



Casa Nova de l'Obac.


divendres, 24 de maig del 2024

Xavi destituït.

 

Avui el FC Barcelona ha emès un comunicat anunciant la rescissió del contracte de l'entrenador del primer equip, el terrassenc Xavi Hernández, malgrat fa escassament un mes s'anunciava la seva continuïtat. 

La veritat és que, personalment , em semblava bé la continuïtat del terrassenc, ja que no es construeix un equip en dos anys i mig, i la dinàmica al final de temporada era positiva i en ascens, amb la incorporació a l'equip d'uns quants joves molt joves amb molt de talent i futur. 

Penso que Xavi és l'entrenador ideal per al Barça. Culer fins a la medul·la, català, fet a la masia, amb carisma i ascendència sobre la plantilla, i amb una idea del joc amb ADN Barça. Però ja sabem com funcionen les coses a can Barça. No és admissible una temporada sense títols importants, i l'àrea esportiva ha perdut la confiança en Xavi.

Xavi ha publicat un missatge de comiat a les xarxes sense retrets cap a ningú i donant les gràcies a tothom (directiva i premsa inclosos). Suposo que es deu haver de mossegar molt la llengua. En tot cas, aquest gest l'honora i demostra que per sobre de tot Xavi és un culer de cap a peus.

Bé, només espero que el canvi a la banqueta sigui a fi de bé, perquè d'una altra manera el que sortirà del Barça en globus serà el president Laporta.

dimecres, 22 de maig del 2024

El temassu del dimecres. O Jarbanzo Negro - "Can de palleiro".

 

Els O Jarbanzo Negro van ser una banda amb arrels gallegues (A Coruña), d'Alemanya i d'Holanda, que es van establir durant uns anys a Barcelona, al costat de la carpa de l'escola de circ Rogelio Rivel a Nou Barris, i que es van prodigar força a finals dels 90's i la primera dècada del segle XXI a escenaris d'arreu de Catalunya i l'estranger. La seva barreja de rock-ska i folc gallec era energia pura en directe. Una de les meves bandes favorites aleshores, que fins i tot els vaig convidar a tocar per als Minyons al 25è aniversari, l'any 2004, en un memorable concert al Torrent de les Bruixes del Parc de Vallparadís, juntament amb el Tonino Carotone, el Payo Malo i els Kayo Malayo. Brutal.

dilluns, 20 de maig del 2024

Dilluns festiu a l'escola? Toca Parada.

 


Sempre que hi ha festius escolars a Terrassa intento aprofitar la jornada fent coses que no puc fer habitualment entre setmana. Avui com que el matí no ha acompanyat gaire metereològicament parlant, m'he desdit de sortir amb bici i he optat per anar a esmorzar al mític bar Parada, un clàssic dels clàssics terrassencs. He arribat cap a les 10:00 del matí i ja ho tenien tot força ple, però m'han pogut col·locar en una taula en un racó del menjador. 



diumenge, 19 de maig del 2024

Sóc fill de barri obrer...

 

Els Inadaptats en un moment de la seva actuació.


Ahir al vespre el col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària va organitzar el festival Alerta al Poble Espanyol de BCN amb cinc bandes de l'escena catalana de l'ska-punk (Les Testarudes, Rotten XIII, Crim, Dr. Calypso, i Inadaptats), de cara a omplir la caixa de resistència per fer front a les costes judicials de la repressió de l'estat espanyol contra activistes independentistes. Sis hores de festival que es van tancar a la 1:00 de la matinada amb tot el públic cantant els Segadors amb el darrer grup, Inadaptats, dalt de l'escenari, amb canalla (fills/es) inclosa.

Vaig anar amb un parell d'amics, el Jordi i el Nil, i vam arribar per als dos plats forts de la jornada, els Calypso i els Inadaptats, suficient per gaudir i no arribar trinxat a casa. Ambdues bandes no van decebre i van satisfer el nombrós (unes 3.500 persones?) públic que els havia anat a veure. Malgrat aquestes dues veteranes bandes tenen estils força diferents, molt del públic congregat, com jo mateix, hem estat fidels seguidors des dels inicis d'ambdues.     

dijous, 16 de maig del 2024

Que Déu em guardi la memòria. 2a pujada en ma vida a la Torre del Palau.

  

Doncs resulta que avui, després de sis anys i mig del primer cop, he tornat a pujar a la Torre del Palau, l'edifici més antic de la ciutat de Terrassa (prop de 900 anys). Ha estat amb motiu de la visita guiada que ens ha fet una guia de l'ajuntament a un grupet d'alumnes nouvinguts de la meva escola, d'un parell d'hores de durada, i que hem iniciat a la Torre del Palau, hem seguit per l'Ajuntament i el Mercat de la Independència, i hem acabat a la casa museu Alegre de Sagrera.

Doncs resulta que he pujat a la torre convençut que era el primer cop que ho feia. I no fa ni set anys que vaig fer-ho amb un grup d'alumnes d'una altra escola on treballava. Podeu comprovar-ho en aquesta entrada. Sort del bloc que em fa de memòria externa... 

Panoràmica cap al nord de la ciutat, amb La Mola al fons.


dimecres, 15 de maig del 2024

El temassu del dimecres. Família Fracàs - "Treballar és de pobres".

 

Un tema molt divertit, canyero, i amb crítica social de la banda terrassenca punk-rock Família Fracàs (2020) publicat a les xarxes l'any passat. Malgrat només porten quatre anys en actiu, ja han publicat tres àlbums d'estudi. Els vaig veure fa poquet a la Fira de la cervesa artesana de Viladecavalls, i el seu directe és potent i de bona factura.

dimarts, 14 de maig del 2024

Primera víctima de les eleccions del 12M: Pere Aragonès plega.

 


El President Pere Aragonès ha estat la primera víctima de la històrica hòstia electoral d'ERC en les eleccions d'aquest passat diumenge, on va perdre 13 dels 33 escons que tenia. Plega tot i ser el President més jove de la història, tot just 41 anys, però no us penseu que el pobre tindrà problemes per sobreviure i tirar endavant, ja que marxa amb un sou de prop de 9.000 euros mensuals durant 4 anys, i un sou vitalici de 6.000 a partir del quart any.

Suposo que a can ERC van decidir que algú havia de donar la cara i havia de dimitir com a responsable principal del daltabaix electoral, i aquest ha estat el cap de turc del Pere Aragonès. Un home a l'ombra d'Oriol Junqueras i de la Marta Rovira, que encara tenen aspiracions elevades dins del partit. De fet, l'Oriol Junqueras ja s'ha postulat per ser qui lideri la nova etapa al partit. Com si no fos ell el principal responsable de tot el que ha passat a ERC els darrers 10 anys.

Junqueras té un odi exacerbat cap a Carles Puigdemont, i no pot suportar veure l'ascens electoral d'aquest i la caiguda del seu partit, i pensa que posant-se ell al capdavant potser pot fer girar la truita de la progressiva davallada en les darreres comptesses electorals del partit. Em sembla que va molt equivocat.

dilluns, 13 de maig del 2024

Cap de setmana de Fira Modernista.

 


Aquest cap de setmana s'ha celebrat la XXIa Fira Modernista de Terrassa. Un esdeveniment que cada any que passa m'agrada menys i que omple el centre de Terrassa de terrassencs que normalment no baixen al centre, i de turistes d'altres contrades que normalment no visiten Terrassa. Un bon grapat de terrassencs se sumen a la festa disfressats d'època, la majoria de burgesos i no pas d'obrers pobres, i surten a mostrar els seus vestits. Com de costum en aquestes festes ens visiten desenes de venedors de tota mena de productes i la gent es torna boja per comprar una secallona de la Garrotxa o un formatge caríssim del Pirineu.

La veritat és que jo l'he gaudit ben poc per no dir gens. Sense pretendre-ho m'he topat amb la desfilada de vehicles antics a la Rambla, i anant a fer el vermut el dissabte doncs vaig creuar-me amb un bon grapat de gent disfressada per l'ocasió.












diumenge, 12 de maig del 2024

"Visca, visca, visca, Catalunya espanyolista".

 


Les eleccions d'avui diumenge al Parlament de Catalunya han suposat un nou retrocés de les forces independentistes que han passat de 64 a 61 escons (si comptem l'ultradreta d'AC entre els independentistes), i una patacada molt important del partit de govern, ERC, que ha perdut 13 escons (de 33 a 20) i prop de mig milió de vots des del 2017 quan van arribar a tenir prop d'un milió de vots.

El gran trionfador de la nit és el PSC (el PSOE vaja, perquè de català té ben poc) que ha pujat considerablement (de 33 a 42), i que tanmateix, ho tindrà complicat per formar govern, ja que hauria de sumar amb les forces espanyolistes PP i VOX, rivals a Espanya, o bé amb forces independentistes, que ara per ara sembla bastant complicat, i més tenint en compte que ERC ja ha anunciat que aniran a fer oposició.

O sigui, que s'albiren unes setmanes de moviments a banda i banda per tal d'arribar a acords que, en principi, semblen impossibles. Només se m'acut la possibilitat d'un govern en minoria dels socialistes amb els comuns i l'abstenció d'algun grup com ERC per permetre la investidura d'Illa. La possibilitat d'un govern Junts + ERC a canvi de no deixar caure Pedro Sánchez al govern de l'estat tampoc ho descartaria.

dissabte, 11 de maig del 2024

Aurores boreals a Catalunya.

 

Aquesta passada matinada s'han pogut veure des de diversos punts de Catalunya (la Cerdanya, Cap de Creus, Serra de Prades, el Pedraforca...) "tempestes geomagnètiques severes", quelcom similar a una aurora boreal, gens habitual per les nostres contrades. Les xarxes s'han omplert d'imatges i vídeos del fenomen, i ho han recollit també la majoria de mitjans de comunicació. Diuen que aquest vespre, molt probablement, es pot repetir el fenomen a diferents indrets del nostre territori.

 

Aurora boreal

verda o lila

tant se val.

Il·lumines el cel de Catalunya,

ets potser un senyal?

Demà hi ha eleccions.

Pot ser que el lila cupaire

guanyi escons?

 


dijous, 9 de maig del 2024

Moments únics i repetibles.

 

El passat cap de setmana el vaig ben gaudir i aprofitar. Us deixo unes imatges que ho demostren. Podrien ser altres, però aquestes impliquen moments de delit màxim.

 



dimecres, 8 de maig del 2024

El temassu del dimecres. Boom Boom Fighters - "Aixecà la mà".

 

Em vaig enganxar bastant a la música dels Boom Bomm Fighters & Cookah P, a l'octubre de l'any passat en un concert en directe a Terrassa, i no paro d'escoltar-los. M'agraden els seus rapejats al ritme del reggae, el reggaeton, el dancehall, el ragga... a banda que fan uns videoclips força xulos i divertits. I moltes col·laboracions amb altres cantants de l'estil i de la seva zona d'influència (Mataró i Girona). Aquest videoclip ja té més d'un any i mig, i en van traient de nous. Tot un descobriment d'aquest banda en actiu des del 2021.

dimarts, 7 de maig del 2024

Records d'infantesa.

 


Avui llegia que es compleixen 200 anys de l'estrena de la 9a Simfonia de Beethoven, a Viena, dirigida pel propi autor quan ja era completament sord.

M'ha vingut a la memòria que l'any 1982, quan cursava 2n d'EGB a l'escola Agustí Bartra, que acabàvem d'estrenar, també vaig estrenar-me com a director d'orquestra de l'orquestra de la meva classe, o de les dues classes de segon potser, que vam fer un gag de la 9a Simfonia al teatre de la parròquia de Ca n'Anglada, suposo que en un festival de final de curs. Jo era Beethoven, el director de l'orquestra, ja sord, dirigint l'orquestra amb la meva batuta, i amb un ajudant que m'anava fent senyals i gestos sense que jo li fes massa cas.

És un dels pocs records que guardo de quan era petit. Un d'aquells que no se m'ha esborrat mai. Què donaria jo per una imatge d'aquell dia!!

dilluns, 6 de maig del 2024

Suports indecents.

 


Vaig veure aquesta imatge per les xarxes socials de l'acte de campanya del líder socialista Salvador Illa, rodejat dels principals líders dels dos sindicats majoritaris a l'estat espanyol, UGT i CCOO, sindicats verticals venuts al poder i farcits de panxacontents vividors que no han lluitat una puta merda en sa vida i que han condemnat la classe treballadora a haver de patir unes condicions de vida indignes, i em van entrar unes ganes de cremar coses molt grans. La mare que va parir a aquesta colla de apalancats i paràsits que porten molts anys amb càrrec als respectius sindicats, amb sous indecents i donant suport al govern de torn per tal de mantenir subvencions i quotes de poder. Són una de les pitjors xacres de la lluita de classes i cal fer foc nou per tornar a despertar la classe obrera i recuperar la iniciativa i drets perduts, així com conquerir-ne de nous. Amb aquests en comptes d'avançar retrocedim. I a sobre tenen la barra de posicionar-se públicament a favor del candidat del règim de cara a les eleccions d'aquest proper diumenge. Buf, com em vull la sang!!

diumenge, 5 de maig del 2024

Històrica mobilització per la llengua a Palma.

 


Prop de 40.000 persones segons fonts oficials han inundat els carrers de Palma de Mallorca per defensar la llengua catalana dels atacs del govern balear del PP i VOX. Organitzada per l'OCB (Obra Cultural Balear), la manifestació ha arribat fins la Plaça Major de Palma, on el president de l'entitat, Antoni Llabrés, ha exigit a les autoritats públiques el compliment de l'estatut balear de protegir i impulsar la llengua catalana per fer-la ben viva i present en tots els àmbits de la societat.

dijous, 2 de maig del 2024

La dona del sac.

 



Avui han pintat un nou mural a una paret del pati de l'escola on treballo. El grup "La dona del sac" són dos germans bessons gironins que es dediquen a l'animació sociocultural i que han muntat aquest projecte interdisciplinari que intenta conscienciar la canalla en el respecte i la inclusió de la diversitat a través de la música i l'art.

Avui han vingut a Terrassa acompanyats d'una noia muralista a fer-nos un mural inclusiu i cooperatiu, ja que hi han col·laborat un bon grapat d'alumnes de l'escola. 

Espero que els vagi molt bé en el futur perquè els he vist súper trempats i bona gent.

dimecres, 1 de maig del 2024

El temassu del dimecres. Manu Chao - "Bongo Bong".

 

Avui el temassu dels dimecres li vull dedicar al Tara que ens va deixar aquest dilluns. El Tara havia estat un heaviorro gran part de la seva joventut, però també va abraçar altres estils musicals allunyats dels riffs de guitarra elèctrica. Un dels seus artistes preferits era Manu Chao, al que havíem vist en directe en més d'una ocasió, al vell Faktoria, a l'efímer Cirko Milagro, o a la sala Salamdra de l'Hospitalet.