"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 6 d’abril del 2024

Sense llibertat d'expressió al Palau Blaugrana.

 


Ahir es va disputar el penúltim partit de la lligueta classificatòria de l'Eurolliga de bàsquet entre els equips del Barça i el Maccabi de Tel-aviv. Partit cabdal per als culers de cara a entrar als play-offs com un dels primers 4 equips classificats per assegurar-se el factor pista a favor.

Però més enllà de la importància del partit (va guanyar el Barça gràcies a un triple de l'argentí Laprovitola a manca de cinc segons), el que es recordarà de la jornada d'ahir és la vergonyosa decisió dels mossos d'esquadra (amb la connivència del club?) de prohibir als aficionats l'accés al pavelló amb banderes de palestina o altres símbols o pancartes de suport a la causa palestina i de condemna al genocidi palestí a mans de l'estat d'Israel.

El que haurien de prohibir, en comptes de la lliure expressió de la gent, seria la presència d'un club israelià de naturalesa sionista com el Maccabi. Cal fer fora tots els representants israelians de les competicions esportives internacionals com a mesura de pressió i repulsa al que estan fent amb el poble palestí.

Palestina lliure! Atureu el genocidi!