"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 12 de novembre del 2023

Això del Girona.

 


Que el Girona FC sigui el primer classificat de la lliga espanyola després de 13 jornades no ho havia previst ni el més ultra dels seguidors gironins. L'equip del vallecà Michel lidera la classificació amb 34 punts (11 victòries, un empat i una sola derrota), dos més que el segon classificat, el Madrid, i quatre més que el tercer, el Barça, que avui ha guanyat agònicament l'Alavés (2-1).

Això del Girona ja no és una sorpresa o una casualitat, ja que 13 jornades és més d'un terç de campionat i, sincerament i racional, es pot dir que el Girona és l'equip que millor futbol està fent en aquest primer tram de temporada: intens, combatiu, d'atac, amb nombroses solucions ofensives, i amb grans jugadors en totes les línies. A destacar el tanc que tenen de davanter centre, l'ucraïnes Dovbyk que té un estil de joc que recorda el davanter noruec del City, Halland. També destaca l'extrem esquerrà Savinho, ràpid i hàbil, o el centrecampista català Aleix Garcia que acaba de ser convocat pel seleccionador espanyol.

Ara la gran incògnita és saber si el Girona està capacitat per aguantar el ritme de competició i el nivell demostrat fins a dia d'avui el que resta de temporada. Queden moltes jornades per endavant i poden arribar les lesions, l'esgotament, la pressió en augment per no punxar... Veurem. Personalment, no m'importaria gens que el Girona s'emportés aquesta lliga. Com a club català i catalanista seria una autèntica gesta per al futbol català. Però bé, si la guanya el Barça també estaré molt content. Molt.