"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 20 de juliol del 2023

Sud-àfrica - 5 (Santa Lucia).

 

A uns 250 km. de Durban es troba la petita població de Santa Lucia, porta d'entrada al parc nacional dels aiguamolls d'Isimangaliso, on s'hi poden veure principalment hipopòtams, però també cocodrils, micos, aus de tota mena, i molt més.

Hi ha quilòmetres i quilòmetres de costa i una zona de dunes. El cert és que impressiona bastant anar per cotxe per alguns camins per on no hi passa ningú (suposo que a l'estiu està més concorregut), i sempre vaig amb el pensament al cap que en qualsevol moment em sortirà alguna bèstia perillosa.

Una de les activitats principals que es fan a Santa Lucia és fer un recorregut en vaixell pel llac, que crea un dels estuaris més grans de l'Àfrica en la seva desembocadura a l'oceà Índic. Al recorregut en vaixell es veuen un bon grapat d'hipopòtams, tot i que només el cap i no gaire estona, ja que es poden passar fins a 6 minuts a sota de l'aigua.

Sí a Durban vaig tenir sol i calor, aquí a Santa Lucia ha estat plovent força. Sort del cotxe de lloguer per anar pels llocs.
A Santa Lucia és força habitual que marxi la llum.