"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 21 d’octubre del 2023

El Barça de bàsquet s'enlaira.

 


Enguany el Barça de bàsquet ha iniciat la campanya amb algunes cares noves i canvi d'entrenador. L'exjugador, i antic capità, el santsenc Roger Grimau va agafar el relleu d'un altre mite del barcelonisme, el lituà Saras Jasikevicius, que en les tres temporades a la banqueta del club, si bé va guanyar dues lligues, no va aconseguir guanyar l'anhelada eurolliga, malgrat tenir una de les millors (i més cares) plantilles d'Europa.

Enguany el club ha apostat per un home de la casa sense experiència a l'ACB, però gran coneixedor del club, i amb un estil de lideratge molt diferent al del lituà. Si aquell era súper exigent, cridaner, i no perdonava una errada, el català és tot el contrari: calmat, i gens donat a fotre bronques als jugadors. No sé si és per aquest canvi d'estil de lideratge que els jugadors estan donant el millor de sí mateixos, i el Barça està fent un inici de temporada espectacular encadenant victòries a casa i a domicili, tant a la competició espanyola com a Europa.

Ahir va ser en la competició europea, al Palau Blaugrana, enfront el Bayern de Munich entrenat per l'exmadridista Pablo Laso. Els jugadors blaugranes van fer una autèntica exhibició imposant-se als alemanys per gairebé 40 punts de diferència. Un escàndol. 

No sé si aquesta ratxa durarà gaire, i si vindran temps difícils i tindran la capacitat de sobreposar-se. Caldrà esperar per saber-ho. En tot cas, el que sembla evident és que en aquest inici de temporada podem veure com uns quants jugadors que ja jugaven en l'època Jasikevicius, s'han alliberat psicològicament i estan donant el millor de sí mateixos. A veure quant dura...