"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 29 d’octubre del 2023

La quarta.

Ahir es va disputar la final del Mundial de Rugbi de França a Paris, a l'estadi Stade de France, entre les seleccions de Sud-àfrica i Nova Zelanda, els Springboks contra els All Blacks, amb victòria molt ajustada dels primers (12-11), en un partit molt igualat i disputat que podria haver-se decantat cap a una o altra banda fins al xiulet final. Els All Blacks van tenir una oportunitat a set minuts per al final amb un xut a pals després d'un cop de càstig, però el xutador neozelandès no va tenir fortuna i el xut va sortir lleugerament desviat a l'esquerra dels pals.

Val a dir que els All Blacks van haver de jugar pràcticament tot el partit amb un jugador menys per expulsió del seu capità després d'un placatge il·legal, i tot i que els sud-africans també van patir una expulsió, aquesta va ser amb targeta groga i només van tenir el jugador fora del terreny de joc, també el capità, durant deu minuts.

Amb aquest triomf, Sud-àfrica encadena el seu segon mundial consecutiu, i ja en té quatre en total a les seves vitrines. És la selecció amb més títols mundials seguida dels seus rivals ahir, els All Blacks que es queden amb les tres que tenien. Per darrera els segueixen Australia amb dos, i Anglaterra amb un.

El proper mundial se celebrarà l'any 2027 a Austràlia.