"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 14 de desembre del 2013

Catalunya serà mestissa o no serà.


El 9 de novembre de l'any vinent, els catalans, tots (nouvinguts, de primera generació, de quarta generació, de soca-rel, catalanoparlants, castellanoparlants, araboparlants, independentistes, unionistes, unionistes-federalistes, unionistes-centralistes, espanyolistes, botiflers, putaramonetistes, etc.), tindrem l'oportunitat, si l'Estat espanyol i els astres no ho impedeixen, de decidir que volem ser en el futur.

Darrerament s'ha popularitzat en els ambients més reaccionaris espanyolistes la comparativa entre nacionalisme català i independentisme amb fanatisme, totalitarisme i, fins i tot, nazisme. Res més lluny de la realitat, quan el que demanem els que no ens sentim espanyols o simplement volem crear un nou Estat no depenent d'Espanya és, ras i curt, poder exercir el dret democràtic de votar per decidir. Com es pot comparar aquesta pretensió amb la més gran de les negacions de la democràcia amb la que se'ns compara?

No deixa de ser curiós que aquells que més s'omplen la boca fent comparacions entre independentisme i fanatisme/nazisme, són els hereus, si no els protagonistes d'una de les etapes més fosques de la història d'Espanya, com va ser la dictadura feixista. Aquells que reprimien, que censuraven, que prohibien, i que sentenciaven a mort a aquells que s'atrevien a rebel·lar-se, donen ara lliçons de democràcia i de tolerància...

Amb aquest vídeo de l'ANC, queda clara quina és la realitat actual de la societat catalana, i de la transversalitat de l'independentisme. Encara que els fatxes espanyols intentin identificar als independentistes amb uns nazis, racistes o xenòfobs, res més lluny de la realitat. I és que Catalunya serà o no independent, però en tot cas, continuarà sent mestissa i integradora. I ho diu un independentista amb arrels andaluses i amb família castellanoparlant. Com gosen aquesta colla de fatxes espanyolistes suggerir/insinua/dir que pel fet de desitjar la independència sóc una mena de monstre fanàtic? Va home, va! Que us bombin a tots!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada