"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 20 de març del 2024

El temassu del dimecres. Los Mambo Jambo - "El hombre y la tierra".

 


Aquesta setmana es compleixen 44 anys de la mort de Fèlix Rodríguez de la Fuente, i 96 anys del seu naixement. Curiosament, i tràgica, va néixer i morir el mateix dia de l'any, un 14 de març. Sense ser-ne conscient de l'efemèride, aquesta setmana a l'escola on treballo he triat aquesta cançó dels "Los Mambo Jambo" que és una versió de la banda sonora del programa televisiu del personatge, "El hombre y la tierra", que recordo haver vist de ben petit a casa. Una cançó que m'ha quedat en la memòria i que la banda reinterpreta a ritme de rock&roll. Brutal.

5 comentaris:

  1. La recordo bé i la veu tan peculiar que tenía en Fèlix.
    Com passen els anys!!

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo l'havia imitat en més d'una ocasió la seva veu.

      Elimina
  2. Juntament amb Cosmos, d'Ann Druyan i Carl Sagan, aquestes dues sèries van canviar i modular la meva manera de veure el món. Molt bona la versió musical.

    ResponElimina
  3. La de Cosmos em sona, però no la recordo. El hombre y la tierra la recordo tot i que jo era molt petit, i realment era impactant. I sí, el tema de Los Mambo Jambo és boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cosmos es pot veure fins i tot a Youtube... I la música, especialment la de Vangelis, és excepcional. Un exemple molt interessant i que hauria de veure tothom -inclosos tots els nens- és el capítol sobre l'escalfament del planeta, que demostra, entre altres coses, que als anys 80 ja se sabia cap a on anàvem: https://www.youtube.com/watch?v=Y0NtwYMSPCM o en castellà https://www.youtube.com/watch?v=27GU5JeTClQ

      Elimina