"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 13 d’abril del 2018

Arrenca el període de preinscripció escolar: la pública, la de tots!


Si realment ens creiem això de la República Catalana, i la volem lliure, democràtica, cohesionada, solidària, justa i equitativa, haurem de començar a construir-la des de l'educació, i l'escola ha de ser l'eix vertebrador. Però mai aconseguirem aquesta República de tots i per a tots si continuem amb un model educatiu segregador com l'actual (la triple xarxa pública-concertada-privada). L'equitat social implica necessàriament equitat educativa, que garanteixi l'ascensor social tan important quan hi ha diferències tan pronunciades entre classes socials, i aquesta només la garanteix l'escola pública. 

Qui prefereixi mantenir els seus privilegis de classe i no vulgui portar els seus fills a escoles de tots i per a tots, que es pagui la seva escola, però sense cap ajut de l'administració, què ha de garantir que el model educatiu afavoreixi la millora social i l'equitat.

4 comentaris:

  1. A la meva filla la vam portar sempre a l'escola pública. I la van formar més i millor que a mi als maristes.

    ResponElimina
  2. Enhorabona Xavier. Si més no, haurà après a conviure amb gent de tota mena i tota classe social. I no crec que els que s'eduquen a la pública tinguin cap desavantatge a l'hora de continuar formant-se més enllà de l'educació obligatòria.

    ResponElimina
  3. Molt d'acord en aquesta darrera frase, que podríem repetir com un mantra. Malauradament, quan parlem de l'escola pública, surten a la llum molts prejudicis que generalment fem veure que no existeixen, que dissimulem, però sento cada comentari al meu voltant de gent que en teoria és la mar de progressista i oberta, que no vegis...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo, sincerament, crec que en realitat som una societat bastant hipòcrita. Som capaços de mobilitzar-nos massivament a favor dels refugiats, però a l'hora de la veritat preferim no barrejar-nos gaire...

      Elimina