"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 11 d’octubre del 2022

Un govern menys independentista (si cap).

 


Després de la sorprenent, per inesperada, sortida del govern de Junts (qui podia pensar que tota aquella colla de vividors renunciarien als sous estratosfèrics i a la quota de poder derivada?), el President Aragonès ha mogut fitxa de forma ràpida per anunciar i fer el relleu formal a les Conselleries que la gent de Junts ha deixat orfes.

Entre les cares noves destaquen, negativament, antics militants de forces espanyolistes com el PSC (Joaquim Nadal), o Podem (Gemma Ubasart), i també d'un dirigent de l'antiga Convergència, és a dir de dretes (Carles Campuzano). També s'ha volgut recuperar la figura d'una antiga Consellera del govern destituït arrel del referèndum de l'1-O (Meritxell Serret), que va pactar amb la fiscalia per poder tornar de l'exili.

Vaja, que no té pinta el nou govern d'haver-se format amb la intenció d'avançar cap a la independència. Més aviat més autonomisme amb picada d'ullet al govern espanyol amb les figures més conciliadores de polítics amb un perfil més espanyolista.

I el que encara em sembla més greu, la continuïtat a la Conselleria d'Educació, de González Cambray, que hauria d'haver estat destituït ja fot mesos!

Bé, ara caldrà veure què dura aquest govern de palla, governant en minoria, i que les tindrà magres per rebre el suport dels seus antics socis del govern. I amb el tramit d'aprovació del pressupost en girant la cantonada...