"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 21 de gener del 2017

El final d'una sala mítica. Traspassen el Faktoria.

Concert del grup terrassenc Doctor Prats a la sala Faktoria (Foto: Doctor Prats).


























Aquesta nit la Sala Faktoria ha organitzat una festa de comiat, després de 22 anys de funcionament. Tanquen la barraca per problemes econòmics, però la sala continuarà amb l'activitat ja que han traspassat el negoci al promotor musical i punxadiscs Kike Torrijos, que reobrirà sota el nom de "The Street Music". En principi la sala continuarà programant música en directe, i pel que sembla seran els antics propietaris del Faktoria els encarregats d'aquesta programació... És a dir, que el perill de que Terrassa perdés un espai emblemàtic de promoció de la música en directe sembla salvat de moment.

La meva joventut va molt lligada a aquesta sala, ja que allà he passat moltes nits de festa, he vist pel·lícules interessants, teatre, monòlegs, futbol... I he descobert un bon grapat de grups musicals i cantautors: que no coneixia (Kultur Shock, Inspector Tupence, Sustraia, El Sobrino del Diablo, Jarabe de Palo, Bongo Botrako...); així com coneguts més o menys populars (Manu Chao, Dusminguet, Mesclat, Skatallites, Reincidentes, Kop, Siniestro Total, Doctor Calypso, Obrint Pas, Strombers, Gatillazo, La Txaranga Revoltosa, Los Toreros Muertos, ...); a l'hora que han donat l'oportunitat a un bon grapat de bandes locals (Trikitown, D'Callaos, La Carrau, Kayo Malayo, Eskassa Llibertat, Capdetrons, Codigo Neurótico, The Soul Beams, Vidres a la Sang, Doctor Prats, Anti-patiks, Sense Sal, El Payo Malo...).

Gràcies Faktoria per tots aquests anys. Tant de bo no es perdi l'esperit de festa, bona música i bon rotllo que us ha acompanyat fins a dia d'avui.