"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 3 de desembre del 2020

5 de 5.

 












Bon partit del Barça ahir a Budapest, al camp del Fenercvaros (0-3), en el cinquè partit de la fase de grups. Sense Messi, ni Coutinho, ni Ter Stegen, que es van quedar a Barcelona descansant, l'equip va saber portar el ritme del partit, creant nombroses ocasions, sensació de perill, i ordre defensiu. Cal destacar el bon to d'alguns jugadors que han estat el centre de les crítiques de mots aficionats en els darrers temps: Griezmann i Dembélé sobretot, però també Alba, Busquets, o Pjanic. Els francesos van completar un partit molt complert, amb un golet cada un (Braithwaite va completar la golejada), i amb molt bones sensacions.

Personalment, tinc moltes ganes de veure la millor versió de Dembélé. Va destacar al Borussia de Dortmund on era una autèntica fletxa a l'atac i on destacava també pel seu xut amb les dues cames. A Can Barça no ha acabat de brillar com allà, potser per la mala ratxa de lesions que ha patit. Tan de bo s'acabi la malastrugança i tornem a veure el millor Dembélé.

I pel que fa a l'altre francès, doncs porta una ratxa positiva de cinc partits marcant, i ja sabem que els davanters viuen del gol. Mai al Barça havia tingut una ratxa com l'actual, i sembla que es va deixant anar al camp. Ahir, a més, sense Messi al costat va exercir una mica de líder i va poder moure's amb més llibertat pel camp, des de la posició de fals nou, just darrera del davanter centre, Braithwaite, que va fer una feina encomiable movent-se sense parar per totes bandes a l'àrea i portant de cul els defenses centrals de l'equip hongarès. I també cal destacar la seva tasca defensiva pressionant els defenses a la sortida de la pilota.

Gran Barça ahir. 5 partits de la fase de grups, i cinc victòries. A veure si continua la ratxa.