"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 14 de juliol del 2020

La companyia XY de nou al Teatre Grec.






















Ahir vaig tornar al teatre gairebé mig any després de la darrera ocasió al Teatre Auditori de Sant Cugat per veure al màgic Juan Tamariz. El motiu era veure la preestrena de la companyia francesa XY del seu espectacle "Möbius", a l'espectacular escenari del Teatre Grec de Barcelona, amb l'aforament limitat a 1/3 de la capacitat total, tot i que tan sols erem 150 afortunats amb invitació. Aquesta companyia l'havia vist en el mateix escenari, vuit anys enrere amb l'espectacle "Le Grand C".

L'Espectacle combina elements acrobàtics amb moviments i desplaçaments coordinats dels 19 artistes participants que evoquen el moviment d'espècies animals com ara ocells, peixos, o abelles. Un dels elements acrobàtics més destacats són les torres humanes, a l'estil dels pilars castellers, que arriben a fer de fins a 4 pisos d'alçada, i amb diferents tècniques de construcció. Aquí es nota la mà del meu amic Tomàs que va pertànyer a la companyia a principis d'aquesta dècada i va aportar els seus coneixements tècnics com a casteller a l'hora de construir torres humanes.

A banda de les torres també destaquen els salts i els increïbles vols que et deixen amb un nus a l'estómac fins que els artistes voladors són subjectats pels companys just abans de caure al terra. Per cert, que la música de l'espectacle sembla treta de la sèrie Stranger Things.