"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 14 de juny del 2021

Tornen a conquerir Europa.

 

El capità Entrerríos aixeca la copa.














Ahir, la secció d'hanbol del Barça va tornar a proclamar-se campió d'Europa, sis anys després del darrer títol. Va ser a la Final a 4 de Colònia, després d'imposar-se al Nantes a la semifinal del divendres, i a l'Alborg danès a la gran final d'ahir. Bé, gran final és un parlar, ja que el Barça va ser clarament superior a partir del minut 10 de la primera part, i va anar sempre pel davant de cinc o més gols, acabant imposant-se per un escandalós 36 a 23.

Es tracta de la 10a copa d'Europa de la secció (tan sols la d'hoquei patins supera aquest registre), i un ple total de títols aquesta temporada (tots els que ha disputat).

He de reconèixer que malgrat l'alegria pel títol, no és comparable aquesta copa amb altres obtingudes als anys 90's per exemple. Per una banda, aquest equip està fet a base de talonari i amb una gran majoria de jugadors estrangers que entren i surten, i costa sentir-se igual de identificat que quan jugaven una majoria de jugadors catalans com Masip, O'Callaghan, Pasqual, Barrufet, Grau, Barbeito...