"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 29 de febrer del 2020

El MHP legítim a l'exili, Carles Puigdemont, a la Catalunya Nord.






























Ja ho he dit en més d'una ocasió, que ideològicament dec ser força lluny de l'espai polític que representa el MHP Puigdemont, i que en unes eleccions a la República Catalana mai el votaria. Més enllà d'aquesta justificació ideològica, no deixa d'emocionar-me l'acte que se celebra aquest cap de setmana a la vila nord-catalana de Perpinyà, on s'hi retrobaran milers de catalans amb el MHP, i els H. Consellers Comín i Ponsatí, actuals eurodiputats al Parlament d'Estrasburg.

Ahir el MHP Puigdemont va ser convidat, i tractat amb tots els honors, a un partit de l'USAP a l'estadi Aimè Giralt, on van descobrir el nom del President a un dels murs de l'estadi, va fotografiar-se amb tota la plantilla, i va fer la volta d'honor.També es va reunir amb l'equip de govern de Perpinyà, amb l'alcalde al capdavant.

Avui és previst un gran acte amb milers de catalans que s'han desplaçat, des d'ahir, per fer costat i retrobar-se amb els polítics exiliats. Hi ha qui veu en aquest acte, un acte de campanya política de cara a les properes eleccions catalanes. Pot ser, no ho nego. En tot cas, em sembla que tant Puigdemont, com Comín, com Ponsatí es mereixen aquesta rebuda, i que a més a més, pot servir per tornar a posar Catalunya al mapa dels conflictes polítics a nivell europeu, perquè sembla que la cosa s'ha refredat força després de la sentència del judici als presos polítics i la campanya "SitAndTalk" per arribar a una taula de diàleg de la qual no n'espero res de res.