"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 28 d’octubre del 2011

La selecció catalana de Corfbol al mundial de la Xina.



Aquests dies s'està disputant a la Xina el campionat mundial de Corfbol, i hi participa de manera oficial la selecció nacional catalana, amb un equip format per un bon grapat de jugadors i jugadores terrassencs (recordar que aquest és un esport mixte), ja que Terrassa és el bressol d'aquest esport, força minoritari encara, a Catalunya. Tot i les dificultats pressupostàries per aconseguir competir a la Xina, finalment l'equip català es troba en disposició de fer un magnífic paper en terres asiàtiques.

Tot i les poques llicències federatives d'aquest esport, s'ha de destacar l'alt nivell que han adquirit els esportistes catalans en poc temps, tenint en compte els resultats obtinguts en els darrers campionats internacionals. Enguany l'equip nacional s'ha marcat l'objectiu d'arribar fins a les semifinals d'aquest important torneig, on mai ha passat de la vuitena posició. De moment ja han demostrat les possibilitats reals imposant-se a l'equip Txec en el primer matx de la fase classificatòria. Tenint en compte que els Txecs van ser quarts en el darrer mundial, cal pensar que les coses poden anar millor que mai.

Per circumstàncies de la vida (els estudis, el lloc de residència, l'interès per l'esport en general, les casualitats) he tingut relació amb uns quants jugadors de l'equip nacional de corfbol, i també conec al president de la Federació de Corfbol de Catalunya, el Francesc Serra, que és alhora un company casteller als Minyons de Terrassa, i un gran patriota. Els desitjo a tots la millor de les sorts en el mundial, i esperem que aviat molts més esportistes catalans catalans puguin disputar competicions internacionals defensant els colors del nostre país amb normalitat.