"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 17 de març del 2019

No estem sols, però gairebé.

(Foto: Javier Barbancho).

























Ahir milers de catalans es van desplaçar fins a Madrid per manifestar-se a favor del dret a l'autodeterminació i per l'alliberament dels presos polítics. Les xifres de manifestants varien entre els 18.000 (!!!!?) que dóna la policia espanyola, i els 120.000 de l'organització. 

En tot cas, sembla evident que ahir hi havia pocs madrilenys i pocs espanyols (alguns col·lectius d'esquerres de la capital, i de moviments sobiranistes de la resta de l'estat i poca cosa més), a banda dels independentistes bascos, andalusos i gallecs, manifestant-se a Madrid.

Des de Catalunya es devien desplaçar al voltant de 50.000 persones (30.000 en bus, 3.000 en tren, i uns 15-20.000 en cotxe), i la comunitat de catalans que viuen a Madrid o a prop també s'ha de tenir en compte. 

Així doncs, hem d'assumir que estem pràcticament sols en la lluita pel dret a l'autodeterminació i contra la repressió de l'estat. Cal que ho assumim i deixem de fer volar coloms en forma de pactes impossibles amb els que no volen pactar.