"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 15 de gener del 2018

Llençats.

L'11 del Barça ahir a Anoeta.



















No acostumo a parlar gaire al bloc de futbol o d'esport en general, tot i que és una de les meves principals passions a la vida. Em perdo ben pocs partits del Barça, i quan me'ls perdo em poso una mica de mal humor. He arribat a despertar-me a les 4 de la matinada a Malaysia per poder veure un partit de la supercopa d'Espanya. A més, actualment estem vivint una de les èpoques daurades en la història blaugrana, tant pel nombre de títols com pel nivell de joc/espectacle assolit. I sense oblidar que tenim al millor jugador d'aquest esport de tota la història, Leo Messi, i mentre hi sigui, cal mirar els partits encara que siguin amistosos. És art pur.

Ahir va acabar la primera volta de la lliga espanyola i el Barça ho va fer, de manera brillant, en un dels camps maleïts en les darreres temporades, Anoeta, a Donosti, on feia nou temporades que no es guanyava en lliga. Doncs patapam, 2 a 4 i mitja lliga al sac. Líders destacats, imbatuts (51 punts de 57 possibles), i amb uns registres espectaculars. Malgrat que la temporada va començar amb dubtes degut a la desfeta contra el Madrid a la supercopa espanyola al mes d'agost, l'entrenador, Valverde, ha aconseguit que acoblar als jugadors al nou esquema 4-4-2, amb una defensa sòlida i un atac letal. I ha aconseguit recuperar la millor versió d'alguns jugadors que van acabar amb molts dubtes la temporada anterior (Alba, Rakitic, Iniesta), així com recuperar d'altres que semblaven condemnats a l'ostracisme com ara André Gomes o Vermaelen).

I no només a la lliga estan anant bé les coses. Tant a la copa com a la Champions estan en disposició de competir pels títols amb plenes garanties. I això que encara no hem vist la millor versió del fitxatge estrella de la temporada, Dembelé, que ha estat lesionat prop de tres mesos. I ara s'acaba d'incorporar un altre crac mundial, el brasiler Coutinho, provinent del Liverpool. 

I a tot això cal sumar la crisi de joc i de resultats que està patint l'etern rival, el Madrid, que es troba a 19 punts (i un partit menys) del Barça a la lliga, i que es trobarà amb un autèntic os als setzens de la Champions, el torneig on hi tenen posades totes les esperances per salvar aquesta temporada. A veure si Neymar ens alegra una mica més la vida als culés.