"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 28 de setembre del 2017

Les escoles seran sempre nostres!!





















"No podran res davant d'un poble. unit, alegre i combatiu."

La comunitat educativa impedirà els precintes l’1-O amb activitats a les escoles.

Impressionant mobilització avui dels estudiants universitaris, de batxillerat i de cicles formatius a Barcelona amb desenes de milers d'estudiants llençant proclames a favor de la democràcia, el dret a decidir i la llibertat de Catalunya.

Pas endavant de la comunitat educativa (associacions de pares, sindicats (excepte els d'obediència espanyola CCOO i UGT), col·lectius docents, sindicats d'estudiants...) a favor del referèndum, amb la campanya "escoles obertes", per tal de garantir que no es pugui precintar policialment cap escola de cara al referèndum de l'1 d'octubre.

Aquest és el seu missatge:

L’educació és un dels pilars bàsics de la democràcia i les escoles són el punt de trobada d’aquests valors que ens fan forts com a societat. Per això, davant la vulneració de drets fonamentals culminada amb l’intent de l’estat espanyol de precintar tots els recintes escolars, accions contràries al model educatiu que dia a dia defensem, des de la comunitat educativa no podem restar impassibles.

Volem fer un pas endavant en la defensa del referèndum del dia 1 d’octubre fent allò que cada dia fem: obrir els nostres centres i treballar per la diversitat, la inclusió, la llibertat, la tolerància, el respecte i la democràcia. Ens comprometem a fer possible que el pròxim diumenge la jornada es desenvolupi amb tota normalitat i tots els catalans puguin anar al seu col·legi electoral a expressar lliurement la seva opinió (sigui quina sigui) en una urna.

I per això, fem una crida a mestres, pares, mares, familiars, exalumnes, treballadors, però també veïnes i veïns, i ciutadania en general, per tal que ens ajudin en la tasca de garantir la llibertat d'expressió, avui incomprensiblement amenaçada; i organitzar, escola a escola, centre de votació a centre de votació cues de gent per tal de garantir que tothom pugui votar.

La mobilització de tota la ciutadania farà que l'1 d'octubre esdevingui una gran victòria cívica i col·lectiva, per això animem a tothom a col·laborar en la difusió del referèndum que l'Estat prohibeix i persegueix.

Si fem pinya i caminem amb pas ferm, cap de les traves i amenaces de l’estat ens podrà aturar. Amb Il·lusió, esperança i un immens somriure, la democràcia és invencible. Obrim les escoles!