"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 15 d’abril del 2022

Pedalant per la Serra de Tramuntana (I).

 

Paisatge al coll de Batalla.

Des del passat dissabte al matí quan vaig arribar amb el ferri a Palma, he estat voltant per l'illa de Mallorca amb la furgoneta i la bici. Pobles, paisatges espectaculars i moltes bicis. Moltes. Moltíssimes. Em sembla que mai n'havia vist tantes alhora. I és que centenars, milers, de turistes visiten cada any l'illa, i per aquestes dates déu n'hi do els que vaig topar-me.

Amb la bici de carretera vaig fer 4 dies seguits per la Serra de Tramuntana amb les següents rutes, començant sempre des de la zona d'acampada que hi ha al santuari de Lluc: vaig arribar fins al túnel que comença el descens cap a Sóller i vaig fer mitja volta (uns 40 km. si arriba); fins a Pollença i tornar (40 km. i escaig) fent el colle de Femenia de tornada; fins a Sa Calobra i tornar (gairebé 50 km), fent el coll des Reis per una banda i l'altra; i finalment una ruta fins a Caimari, Selva, Moscari i Campanet (gairebé 50 també).

Menció especial al coll des reis, que per la banda de la cala de Sa Calobra és un port de categoria (10 km i un 7,2% de desnivell mitjà). També va estar molt bé el coll de Batalla que comença a Selva en el camí que va d'Inca a Sóller.

Al coll des Reis per la banda de Sa Calobra.

Sa Calobra.

Revolts increïbles al port des Reis baixant cap a Sa Calobra.


Baixant cap a Pollença des de Lluc.

Mirant cap al Port de Pollença.


Monument al Santuari de Lluc.

Es Gorg Blau, camí de Sóller des de Lluc.

Vistes del mar darrere les roques, en la ruta Lluc-Sóller.