"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 1 de novembre del 2013

El 4d10fm haurà d'esperar.

1r intent de 4d10fm de la història avui a Vilafranca del Penedès.

Avui he tornat a assistir, després de tres o quatre anys sense fer-ho, a la tradicional diada castellera de Tots Sants a Vilafranca del Penedès. L'ocasió s'ho valia ja que la colla local havia anunciat que portaria a plaça la "súper tripleta", és a dir, el 3d10fm, el 4d10fm i el 5d9f. Quasi res! El principal al·licient, sens dubte, veure l'intent de l'inèdit 4d10fm, un monstre que fins a dia d'avui solament els verds s'havien atrevit a portar a plaça, amb escassa fortuna, l'any 1996. En aquella ocasió, la rauxa va poder més que el seny, i l'intent, o la prova més ben dit, no va passar del pis de quints.

Avui, tot i que els verds han arribat una mica més amunt que en l'intent de l'any 96, el castell ha caigut entrant el pis de setens, i ha tornat a quedar lluny de ser coronat. Tanmateix, la colla penedesenca ha sortit de plaça descarregant un quiet 5d9f, un colossal 3d10fm, un fàcil 4d9f, i un pd8fm. Vaja, una actuació similar a la de la diada dels Minyons de l'any 1998, amb la diferència del pilar, que en els cas dels verds ha estat d'un pis més i descarregat.

Potser caldrà esperar a que els Minyons tornin al seu màxim nivell per poder veure assolir un castell com el 4d10fm. Segurament això esperonaria molt més a la colla vilafranquina, i als vilafranquins en general, que no pas el repte sense competència directa. De fet, avui a la plaça de la Vila, no es respirava ni de bon tros l'ambient que es va viure fa quinze anys i dues setmanes, quan els verds carregaven el primer castell de deu de la història avançant-se als Minyons d'una setmana. Tant de bo, més aviat que tard, els Minyons puguem tornar a esperonar les ambicions vilafranquines. Pel bé dels Minyons, i dels castells en general.