"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 8 de febrer del 2020

Catalunya, un país per beure'l.























Em sembla que he comentat en més d'una ocasió que una de les meves aficions preferides és menjar i beure. Ja sigui a casa, a casa dels pares, on tinc la sort de tenir una mare que cuina molt bé, en un bar o un restaurant, o en un àpat amb amics, gaudeixo menjant i bevent. És un dels plaers que la vida ens ha regalat, i intento gaudir-lo al màxim, tot i que amb moderació i intentat equilibrar la dieta al màxim, que si no ja sabem que passa... Tanmateix, no em puc estar de fer, de tant en tant, alguns d'aquells àpats que acabes ben tip i no pots engolir res més, ja sigui una calçotada, una barbacoa, o una celebració especial. I en tot bon menjar, no pot faltar un bon beure.

A Catalunya tenim la sort de comptar amb una gran varietat de begudes amb DO catalana com ara el vi, el cava, la cervesa, la ratafia, el vermut, el licor d'arròs, etc., i amb una relació qualitat-preu força competitiva. Jo ja fa temps que intento consumir exclusivament begudes de la terra, que no tenen res a envejar a les d'altres contrades. Tampoc vull dir que em negui a tastar begudes de fora, però com a norma, intento ajudar els productors d'aquí.

De vins en tenim de molt bons i de diferents zones. Jo estic bastant acostumat als vins de la DO Montsant, tot i que també m'agraden molt els Priorats, els Costers del Segre, o de la Conca de Barberà. Bé, de fet, diria que m'agraden els vins de tot arreu, però tinc el paladar més acostumat a algunes varietats.