"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 25 d’octubre del 2024

De colònies a casa Viu Vespella, Gurb.

 

Des de dimecres he estat de colònies amb els alumnes de 3r i 4t de la meva escola. Hem tingut molta sort perquè no ens ha plogut cap dia i hem tingut temperatures ben suaus. Pels matins ens hem despertat envoltats de boira, fenomen força habitual a la plana de Vic, però a mig matí la boira ja havia escampat i hem tingut bones estones de sol. Així que els alumnes han pogut realitzar totes les activitats i jocs programats, com una caminada fins a l'ermita de Sant Roc, des d'on vam poder contemplar una bonica panoràmica de la plana, amb el Montseny cap al sud-est, i les Guilleries més cap al nord-est.

Des que sóc en l'actual escola, les colònies les hem fet sempre a l'octubre, que encara acostuma a fer una temperatura agradable sense les calorades del maig-juny, i ajuda a cohesionar els grups de cara a la resta del curs. I si cal, per cohesionar els alumnes nouvinguts o fins i tot els nous mestres, o mestres que els alumnes no coneixien gaire tot i ser a l'escola.

Personalment m'ho passo genial a les colònies, malgrat conèixer l'enorme responsabilitat que suposen. Enguany, tot i no ser tutor, he hagut de "pringar" per les nits atenent alguns alumnes que els costava dormir, ja fos per enyorança o per por. He arribat ben cansat a Terrassa, però amb un munt d'experiències molt boniques i uns quants lligams emocionals enfortits.