"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 10 d’octubre del 2024

Concert 37è aniversati d'"El Lokal" a la sala Paral·lel 62.

 


Ahir vaig anar amb el meu germà Albert i el Bubu a la sala Paral·lel 62 de BCN al concert de celebraciò del 37è aniversati de la llibreria "El Lokal" del barri del Raval. Un espai llibertari i punt de trobada de molts col·lectius que lluiten per millorar la societat des de diferents àmbits. Enguany celebren que han aconseguit garantir la continuïtat del projecte, i ho van voler celebrar amb un concert especial rodejats de vells amics. I quin concert!

Per una banda van poder reunir un parell de membres dels mítics O'Jarbanzo Negro, grup gallec establert a BCN als anys 90's a l'entorn de l'Ateneu Popular de Nou Barris, que van plegar a mitjans de la primera dècada del 2000, i als quals jo havia seguit per mil i un pobles. Fins i tot els havia portat a Terrassa en el 25è aniversari dels Minyons, en un concert memorable al Parc de Vallparadís. 

El segon plat, i no menys especial, va ser una banda formada per a l'ocasió amb veterans músics de l'escena catalana: Joan Garriga (ex Dusminguet i ex La Troba de Kung-Fu), Muchachito, i Majid (ex Radio Bemba), i un baixista que completava el quartet. Van fer un repertori de poc més d'hora i mitja amb temes diversos de tots ells, recuperant algun clàssic de Dusminguet, el clàssic francès "Oh Marlene", o l'"Ojalá no te hubiera conocido nunca". Festival.