"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 1 d’octubre del 2013

I després diuen que a Catalunya adoctrinem als alumnes...


(notícia real apareguda a l'edició digital de El Periódico d'avui mateix. No és broma, eh!)

El col·legi públic Príncipes de Asturias del municipi madrileny de Quijorna va exposar i va posar a la venda el cap de setmana passat objectes amb simbologia franquista en el marc d'unes jornades que l'Ajuntament de la localitat, del PP, va organitzar juntament amb la Germandat de Regulars de Ceuta amb l'objectiu de "fomentar i promocionar els valors tradicionals de la cultura espanyola". 

L'acte s'havia presentat en el cartell promocional amb l'objectiu de "fomentar i promocionar els valors tradicionals de la cultura espanyola, obtenir el màxim suport social i reconeixement i afavorir la completa identificació de la societat amb les seves Forces Armades", a més de "fomentar i promoure la cultura de la Defensa i Seguretat en la societat".

Després de la polèmica, l'alcaldessa de Quijorna, Mercedes García Rodríguez, del PP, ha demanat "disculpes" i ha assegurat que el consistori va cedir el local per a l'exposició "sense saber el que s'hi feia". Fins i tot ha arribat a afirmar que no va veure l'evident simbologia feixista exposada quan la va visitar amb el seu marit: "No me'n vaig adonar". I afegeix: "Fins i tot vaig comprar un pastiller amb l'escut de la Guàrdia Civil".   

Llegint notícies com aquesta, m'espanta pensar que amb xusma com aquesta haguem de negociar una consulta o la futura independència...

Té res a dir Europa d'aquest nou escàndol d'apologia del feixisme? A què esperen per demanar al govern espanyol mà dura contra els feixistes? A que passi com a Grècia i mori algú? Per si un cas, el dia 12 d'octubre recomano a tothom que no passegi pel centre de Barcelona...