"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 23 d’abril del 2023

50 anys d'Elèctrica Dharma.

 


Ahir la Companyia Elèctrica Dharma va celebrar 50 anys d'història amb un concert històric al Palau Sant Jordi de Barcelona, en la vigília de la Diada de Sant Jordi. Van oferir prop de tres hores de concert amb un bon grapat d'artistes, i amics, convidats vinguts d'arreu de Catalunya (Gossos, Joan Reig, Gerard Quintana, The Tyets, Santa Salut, Quimi Portet...), i també de l'estranger (Celtas Cortos, Jawad Amazingh, Karamala, Jordi Cuixart) que van interpretar temes de la CED, excepte els pucelans Celtas Cortos que van fer una versió en català del "20 de Abril" molt celebrada.

Malgrat que el Sant Jordi no va arribar al ple, més de 10.000 persones van vibrar amb els temes més populars i emblemàtics dels santsencs, que van comptar també amb les col·laboracions de diversos grups de cultura popular, principalment del barri de Sants: bastoners, castellers, el drac, grallers i tabalers, diables, la cobla Principal del Baix Llobregat...

Les tres hores de xou se'm van fer curtes, i pel que vaig comprovar el grup està en plena forma, ja que no van deixar de saltar, córrer per l'escenari, i animar el públic, en tot moment. Llarga vida a la Companyia Elèctrica Dharma!