"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 17 de setembre del 2023

Go Irish!!

 


Des del passat 8 d'aquest mes i fins al dissabte 28 d'octubre es disputa la 11a edició del Mundial de Rugbi a França. 20 seleccions es disputen el principal campionat internacional que en la darrera edició, al Japó, es van endur els sud-africans. Enguany les principals favorites són Irlanda, Sud-àfrica i França, tot i que mai es pot descartar les sempre competitives Nova Zelanda, Austràlia, Anglaterra, Escòcia o Gal·les.

Personalment, m'agradaria molt que fos Irlanda qui s'emportés el gat a l'aigua, ja que encara no han guanyat mai un mundial (de fet, només un equip europeu, Anglaterra, va ser capaç de guanyar-lo l'any 2003), i és una petita nació que viu el rugbi amb passió. I perquè hi vaig viure i treballar l'any 1999, any de mundial de rugbi també, i em vaig enamorar de l'esport i de la selecció irlandesa. 

Ahir Irlanda va jugar el seu segon partit del torneig, davant de Tonga, i va guanyar folgadament (59-16), deixant clar que són un dels principals candidats al títol. El primer partit també el van guanyar golejant Romania, tot i que fins que no s'enfrontin a una selecció més competitiva no sabrem el nivell real amb el que han arribat al mundial.