"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 19 d’abril del 2021

Feliç dia de la bicicleta.

 
















Avui és el dia internacional de la bicicleta, una de les meves grans passions des que sóc nen. Recordo la meva primera bicicleta, amb uns 3 o 4 anys, a Viladecavalls. Els reis ens van portar una bici a cada germà, i diria que de l'emoció em vaig pixar a sobre.

Després he tingut altres bicicletes. Recordo especialment una de BMX, que vaig poder portar a Terrassa quan vaig tenir 12 anys i que vaig fer servir per anar del nou pis a l'escola de tota la vida durant uns mesos. L'any següent ja vaig començar a l'institut i algun cop també hi havia anat. Amb aquesta bici vaig aprendre la major part de les coses que encara sé fer ara, tot i que he perdut pràctica (anar sense mans, aixecar la roda del davant i la del darrera, saltar, etc.).

L'any 1991 em vaig comprar la primera BTT al Pryca. Un ferro que pesava més que jo. Amb aquella bici em vaig estrenar amb la penya ciclista Ègara de la meva ciutat, i recordo com de malament ho vaig passar la primera sortida que vaig fer amb ells per la muntanya de l'Obac. Arrel de la mala experiència, i aconsellat per altres ciclistes més experimentats, em vaig comprar una altra BTT de segona mà a una tenda especialitzada, la Diamon Back. Per l'època estava força bé, tot i que encara no tenia ni suspensió, i me la van vendre un parell de talles per sobre del que em tocava.

L'any següent pel meu aniversari em vaig comprar la primera bici de carretera. Els meus germans ja n'havien tingut alguna (i ja els l'havien robat) i jo estava a tope amb la penya. En aquella època estava prim i tot. Sortia 3 o 4 cops per setmana i amb la penya feiem sortides de 60 a 100 quilòmetres. Fins que vaig enganxar-me als castells i vaig anar arraconant les bicis...

I l'any 2013 vaig decidir-me a tornar-hi i vaig comprar una nova BTT. Una Orbea normaleta però que encara tinc i la mar de bé. I uns anyets més tard (el 2018) un col·lega em va oferir una bici de carretera perquè marxava a viure a la Xina, i vaig pensar que amb la meva ja no podia anar gaire lluny, així que per 650 euros li vaig comprar. I fins ara. El millor que té és que pesa poquet (8'5 quilos). I de moment no tinc previst comprar res de nou.