"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 8 d’octubre del 2017

La Diada castellera del Mercadal a Reus.

4d10fm de la Colla Vella i 2d8 dels Castellers de Vilafranca, ahir a Reus.

























Ahir a la tarda es va celebrar la bianual diada castellera del Mercadal de Reus, on els Minyons vam tornar a participar juntament amb les colles dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, i els locals Xiquets de Reus. 

Els Minyons, en hores baixes i amb els efectius justos, vam haver de conformar-nos amb dos castells bàsics de 9 amb folre, el 3 i el 4, un 2d8f, i un pilar de 6 de comiat. Esperem que d'aquí al final de temporada puguem apujar el llistó i reeditar algun dels èxits dels darrers anys... en tot cas, denoto cert desànim general que tampoc ajuda gaire en aquest propòsit. Tots sabem que els castells tenen cicles, pujades i baixades, i que ara no estem en el millor moment, però crec que la grandesa d'una colla es demostra precisament en aquests moments. I estic convençut que no estem tan malament... Som-hi!

Pel que fa al resta de la diada, que es va allargar més de cinc hores degut a la gran quantitat de colles, i al nivell dels castells realitzats o intentats, va deixar alguns grans moments. Em quedo, especialment, amb el 4d10fm descarregat per la Colla Vella en segona ronda. Per a mi, el castell de la jornada amb diferència. Un monstre, un colós, que els rosats van saber dominar amb mestratge, i amb el que van aconseguir pujar significativament el volum de decibels d'una plaça més aviat freda.

També espectacular va resultar l'execució per part dels verds del 2d8, un castell poc participatiu però molt difícil tècnicament. Un castell d'especialistes que fins fa uns anys semblava impossible de descarregar i que les noves tècniques d'assaig està desmitificant. Malgrat que els amants de les puntuacions han acabat decidint que el 2d8 té més valor que un 4d10fm, personalment, m'agrada més veure un castell coral com el segon que un castell d'acròbates com el primer.