"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 25 de novembre del 2023

Ro-VAR.

 

Si això no és penal, que baixi Déu i m'ho expliqui.

Si bé és cert que el Barça ha encadenat uns quants partits de mal joc i que hi ha hagut algun partit que han merescut perdre perquè el rival ha estat superior, també cal reconèixer que aquesta temporada hi ha hagut una sèrie de decisions (o millor dit "no decisions") arbitrals que han perjudicat greument els culers.

El partit d'avui a Vallecas ha estat una nova mostra d'aquesta dinàmica, amb fins a tres clars penals no assenyalats (un per empenta d'Isi a Balde dins de l'àrea, un altre per agressió del defensa central a Lewandowsky, i el tercer, encara més flagrant, per puntada de peu del defensa a Raphinha quan anava a rematar), i un gol il·legal concedit als locals en una jugada amb fins a dos fores de joc posicionals de jugadors del Rayo.

Però la cosa ve de lluny, ja que enguany ja se'ns han escapat un bon grapat de punts que podrien no haver-se escapat a poc que el VAR s'ho hagués mirat amb una mica menys de nacionalmadridisme. Així de memòria, em venen al cap els claríssims penals a Araujo contra el Madrid (amb penjada al coll del defensa), i contra el Vila-real (també amb claríssima puntada de peu del defensa quan l'uruguaià anava a rematar). I ja no parlem de gols anul·lats, fores de joc mil·limètrics, o targetes grogues que veuen els culers amb gran facilitat i no així els rivals.

Vaja, estic una mica que em bull la sang, i amb la sensació que aquesta temporada, per molt que els blaugranes s'esforcin i millorin, res podrem fer contra els àrbitratges i els (no) videoarbitratges.