"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 11 de febrer del 2022

Elisabet II d'Anglaterra. 70 anys de regnat.

 
















El passat diumenge 6 de febrer es van complir 70 anys de l'entronació d'Elisabet II com a reina d'Anglaterra després de la mort sobtada del seu pare, el rei Jordi VI. Tot un rècord de longevitat al poder d'aquesta dona de 95 anys (a punt de fer els 96), que ha conegut i tractat un bon grapat de primers ministres del seu país, papes, presidents, monarques i demés, amb uns índexs d'acceptació popular força elevats. Tant sols alguns escàndols protagonitzats per la seva família li han suposat més d'un maldecap i un descens en la popularitat.

M'ha atret la figura d'aquesta dóna, força enigmàtica, arrel de mirar-me la sèrie "The Crown" que porta 4 temporades de deu episodis cada una, i que a finals d'aquest any traurà la cinquena temporada. En aquestes primeres quatre temporades es relaten esdeveniments històrics de caràcter intern o internacionals en els que, per un motiu o altre, la reina va haver d'intervenir d'alguna manera, així com també afers familiars que van sortir a la llum en el seu moment, o fins i tot, alguns que no es coneixien.

Diria que són els segons els que més mal han fet a la imatge de la corona i els que més patiment han causat a la reina. Tanmateix, continua al peu del canó 70 anys després d'assumir el regnat.