"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 26 de maig del 2024

Un Barça sense identitat no m'interessa.

 

El Barça femení va guanyar ahir la tercera Champions de la seva història vencent en la final de Bilbao l'Olimpique de Lyon francès (0-2), que havia estat la bèstia negra de les culers en el passat en la màxima competició europea. Per les culers van marcar les dues jugadores catalanes que han estat pilota d'or en les dues darreres edicions, Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas.

Tanmateix, l'alegria no és plena, ja que em va indignar força no veure ni una trista senyera en la celebració de les jugadores del Barça, tot i que a la plantilla hi ha un bon grapat de catalanes. Es va poder veure, això sí, una bandera quadribarrada, però es tractava de la de l'Aragó, que va lluir la jugadora Mapi León. 

Entenc que al futbol professional modern es mouen molts diners, i les jugadores no volen exposar-se políticament (nacionalment) per por a perdre patrocini, patir represàlies, i rebre crítiques dels enemics de Catalunya. I així es va diluint la catalanitat del club. Doncs personalment, un Barça que no representi la catalanitat no m'interessa.