"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 31 de desembre del 2022

Estambul 4.

 


Ahir vaig fer la darrera jornada a Estambul abans de marxar cap a la Capadòcia. Vaig fer unes quantes voltes més per la ciutat i per fi vaig poder entrar (al 4t intent) a la mesquita blava, que va resultar que estava en obres i no vaig poder veure gaire cosa més que el sostre i no sencer...

Pel matí havia visitat el Palau de Dolmabahce, l'antiga residència dels sultans. I també la Cisterna de la Basílica, un antic magatzem soterrani d'aigua amb centenars de columnes, i una il·luminació (moderna) molt ben trobada per fer bones fotos.

Des d'aquí vaig anar fins a la mesquita de Süleymaniye, al mateix barri on m'allotjo, travessant el Gran Basar, i passant per davant de l'ambaixada de l'Iran, on hi havia un important desplaçament policial per l'amenaça que puguin atacar l'edifici a causa de les revoltes que està vivint actualment l'Iran contra el règim dels aiatol·làs.

Per la tarda ja només em va quedar la visita a la mesquita blava i una mica més de passeig pels carrers adjacents al riu Bòsfor a prop del meu hostel, i a dormir d'hora que tenia vol l'endemà al matí i m'havia de llevar ben d'hora.