"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 28 d’agost del 2023

Springboks - All Blacks (35-7). I jo hi era (25-08-2023).

 


Si he passat cinc dies a Londres ha estat amb motiu del partit "amistós" (deixem-ho en "de preparació") de rugbi entre les dues principals potències (tres mundials cadascuna) mundials d'aquest esport a l'estadi de Twikenham. Feia mesos que tenia l'entrada i es preveia un partit del màxim nivell tenint en compte que en un parell de setmanes comença el mundial de França i els equips han d'estar ja en la millor forma per encarar aquest torneig. 

L'ambient a les grades, com sol ser habitual en aquest tipus d'enfrontaments, va ser espectacular, amb l'estadi ple a vessar i les aficions barrejades a les grades, i també en els instants previs als carrers, als pubs, als transports... Un ambient increïble, pacífic, de germanor i bon rotllo.

El que no es podia esperar era el resultat final del partit. Un autèntic bany dels sud-africans als nova zelandesos que van patir la major golejada de la seva història (-28 punts), i cal tenir en compte que l'anterior màxima golejada datava del juny del 1928!!! Brutal!

En tot cas, no sé si el resultat pot ser significatiu de cara al desenllaç del mundial. Cal tenir en compte que els All Blacks van jugar la major part del partit amb un jugador menys, i prop de quinze minuts amb dos menys per sancions de l'àrbitre. Dos jugadors menys en aquest esport pesa molt en el joc de l'equip. Veurem si es tornen a trobar al mundial en igualtat numèrica...