"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 8 de març del 2020

Lentament, però avancem. (8 de març)

Nenes entrenant a futbol.


















Com bé diuen, per resoldre un problema primer cal reconèixe'l. I en qüestió d'igualtats entre els gèneres, encara queda molt camí per recórrer per aconseguir que un home i una dona tinguin els mateixos drets. i visquin en igualtat de condicions. A molts nivells i en molts àmbits. No faré ara la llista dels greuges i les desigualtats que pateixen moltes dones al nostre entorn, i per no parlar, al món.

Però si bé és evident el que acabo d'exposar, no deixa de ser evident també que cada dia hi ha noves victòries del col·lectiu de dones. Petites passes, que tanmateix, són importants i ens fan ser optimistes de cara al futur. Tampoc faré la llista de totes les millores socials que han anat assolint les dones. Tanmateix, he volgut destacar aquesta que he vist publicada avui mateix en un mitjà de comunicació.

A Catalunya, país pioner en el món de l'esport a nivell internacional, s'ha arribat a les 14.000 dones federades en l'esport del futbol. Una xifra gens menyspreable tenint en compte que no fa ni 20 anys, la xifra no arribava ni a la meitat. De fet, a principis del mil·lenni, per cada 5 homes federats, hi havia tan sols 1 dona, i a dia d'avui, la diferència és de 5 a 1'5. Lentament, però avancem.