"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 15 de gener del 2024

Jabari Parker.

 

El jugador nord-americà Jabari Parker va decidir el partit d'ahir del Barça a Tenerife amb una cistella de tres punts a manca d'un segon per al final, amb el defensa enganxat a ell. Un triple de vuit metres que segellava la victòria culer i posava la cirereta personal a un gran partit on a més a més, va deixar una acció per al record, amb una esmaixada lateral amb un salt estratosfèric que semblava impossible.

En Jabari va arribar aquesta temporada de l'NBA després d'uns quants anys castigat per les lesions i on havia baixat força el seu rendiment. Va arribar a l'NBA l'any 2014, procedent de la universitat de Duke, amb gran expectació (número 2 del Draft), fitxant pels Milwakee Bucks, on va estar quatre temporades abans de començar un periple per diversos equips sense acabar de quallar.

Era una aposta arriscada per un jugador en hores baixes però amb una qualitat incontestable i amb l'inconvenient afegit de no conèixer el bàsquet europeu ni la lliga espanyola. Tanmateix, en poc més de quatre mesos de competició el nord-americà està començant a oferir mostres de la seva gran qualitat i de la seva integració a l'equip i a l'estil de joc. Tant de bo mantingui aquest creixement i pugui ajudar el Barça a guanyar títols aquesta temporada.