"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 11 de gener del 2022

Terrorisme d'estat.

 

 

Hi ha un personatge sinistre en la crònica político-policial de l'estat espanyol, l'excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, que està sent jutjat aquests dies a l'Audiència Nacional per diverses causes de quan encara treballava com a comissari de la policia i feia treballs privats presumptament ilegals.

Doncs resulta que avui, l'excomissari Villarejo, com aquell que no vol la cosa, ha deixat anar en seu judicial que l'atemptat del 17 d'agost del 2017 a les Rambles de Barcelona, es va produir amb el vist-i-plau dels serveis d'intel·ligència espanyols (CNI), i que el que es pretenia era fer un "ensurt" als catalans per l'auge de l'independentisme i la convocatòria del referèndum a l'octubre d'aquell mateix any.

Vaja, que de ser cert el que declara l'excomissari, estaríem parlant d'un atemptat d'estat amb 16 víctimes mortals. El cert és que no sé si el paio aquest té o no gaire credibilitat, però també és cert que la (in)justícia espanyola mai ha tingut cap interès en investigar a fons aquell atemptat i les relacions entre el presumpte ideòleg (Es-Satty) i els serveis d'intel·ligència espanyola.