"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 18 de setembre del 2020

Una jornada esportiva moguda.

 

La jornada d'ahir ens va deixar tres imatges per al record del món de l'esport. En primer lloc l'acte d'entrega de les 20.731 signatures (20.687 després del recompte) recollides pels promotors de la moció de censura contra el President del Barça, Josep Maria Bartomeu, a les instal·lacions del Camp Nou. En necessitaven 16.500 per tirar endavant la moció de censura, i les han assolit amb escreix.

Per altra banda, ahir també, el saltador de perxa suec Armand Duplantis, de tan sols 20 anys, va superar un rècord amb més de 26 anys d'història al superar el llistó dels 6'15 m. a la Diamond League a Roma, superant la llegendària marca de 6'14 m. establerta l'any 1994 per l'ucrainès Sergey Bubka.



I en darrer lloc, un fet poc habitual en les curses ciclistes que es va dona a l'etapa d'ahir del Tour de França. Dos corredors d'un mateix equip van creuar la línia de meta plegats després d'una llarga escapada. Van poder entrar relaxadament i gaudint de la seva gran victòria ja que els principals perseguidors van arribar gairebé dos minuts després. Es tractava dels corredors de l'equip Ineos, el polonès Michael Kwiatkowsky, i l'equatorià Richard Carapaz. Finalment, va ser el polonès qui va entrar amb uns centímetres d'avantatge.