"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 14 de març del 2020

40 anys sense l'"amigo Félix".






























Aquest matí navegant per la xarxa, m'he assabentat que just avui es compleixen 40 anys de la mort en un accident amb l'avioneta en què volava a Alaska, del divulgador ambientalista, Félix Rodríguez de la Fuente, l'"amigo Félix".

És curiós perquè quan va morir aquest senyor, jo tot just tenia 4 anys i mig, però guardo el viu record d'haver vist el seu programa televisiu de divulgació del món animal, "El hombre y la tierra" (qui no recorda la sintonia del programa), i també de la cançó que el duet "Enrique y Ana" van dedicar-li al morir.

No sé si els infants d'avui dia deuen tenir referents tan globals com teníem fa 40 anys. Suposo que no, ja que aleshores tan sols i havien dos canals de televisió, i no existia internet ni les xarxes socials. Al Félix Rodríguez de la Fuente el seguien cada setmana 20 milions de persones o més. Potser el més semblant avui dia a aquest tipus de fenòmens de popularitat, siguin els youtubers amb milions de seguidors als seus comptes, però el referents televisius actuals tenen l'audiència molt més repartida.