"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 31 de març del 2020

Confinats però entretinguts.

L'Antonio Garcia en plena actuació (Foto: Món Terrassa).























Avui surt al diari digital terrassenc Món Terrassa el reportatge de l'Antonio Garcia, un veí dels meus pares, que cada vespre anima la comunitat de veïns de l'antiga Bòbila Segués punxant cançons amb dedicatòries als sanitaris, i darrerament, fins i tot, cantant. 

Jo n'estava ben informat a través de la meva mare que ens compartia als tres germans els vídeos que ha anat gravant cada vespre on no hi faltava el "Resistiré" del Duo Dinámico, i d'altres clàssics populars. El darrer havia estat el vídeo de l'Antonio cantant una "ranchera" amb barret de "mariachi" inclòs.

No deixa de sorprendre'm la capacitat que té la gent de treure ànims de les situacions més dramàtiques, i de la tendència natural a cercar sempre el benestar, el plaer, i el riure. Són molts els veïns que segueixen activament l'Antonio, i que ballen o fan moure els seus mòbils il·luminats al so de la música.

I el cas de l'Antonio no és extraordinari. Sé de moltes comunitats de veïns on també hi ha altres Antonios que animen les jornades de confinament ja sigui punxant música, tocant un instrument, cantant o fent demostracions del que sigui.