"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 18 de desembre del 2022

Argentina campiona del món: S'ha fet justícia!

 


Aquesta tarda s'ha disputat la final del mundial de Qatar, entre les seleccions d'Argentina i França (3-3, i 4-2 als penals). Probablement haurà estat la darrera copa del món que haurà disputat Leo Messi, als seus 35 anys i mig, i quin brillant i merescudíssim colofó emportar-se el títol en la segona final (la primera va ser al mundial del Brasil al 2014 que van perdre amb Alemanya) que disputava, de les cinc edicions que ha disputat (la primera el 2006 a Alemanya, 2010 Sudàfrica, i 2018 Rússia.

Molts li retreien a Messi que no hagués guanyat mai el mundial, com sí que havia fet Maradona, com si fos fàcil, i a l'Argentina alguns no li perdonaven que amb el Barça ho hagués guanyat tot però que no els hagués pogut dur la copa del món al seu país. Ara, finalment, ha aconseguit el títol somiat, el que el col·loca al cim dels millors jugadors de futbol de la història, havent guanyat tots els títols que un jugador professional pot aspirar a guanyar: lligues, copes, champions, olimpíades, copa Amèrica, copa del món... Bestial!

Com a culer em sento molt cofoi que Messi, format a la Masia, hagi fet el cim, i s'hagi coronat per fi campió del món. Sé el que significa per a molts argentins, perquè he tingut la sort de conèixer-ne uns quants i de visitar aquell país tan passional. Segur que la festa serà llarga i grossa. Ara només falta que Leo Messi vulgui acabar els seus dies com a jugador al club de la seva vida. I qui sap si potser, encara ens pot portar a guanyar una altra Champions...