"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 10 de novembre del 2023

Saben aquell.

 



Ahir vaig anar a veure el biòpic de l'Eugenio, "Saben aquell", del director David Trueba. Una pel·lícula de prop de dues hores de durada que repassa la vida d'un dels millors explicadors d'acudits de la història en l'etapa que va des de l'enamorament amb la seva primera dona, la Conchita, fins la mort d'aquesta a conseqüència d'un càncer.

L'actor català David Verdaguer interpreta el paper protagonista de forma molt creïble i l'actriu extremenya Carolina Yuste fa el paper de Conchita, la cantant andalusa de la què l'Eugenio s'enamora perdudament i amb la que formarà un duet musical que passarà sense pena ni glòria per diversos escenaris de Barcelona, fins que un dia, degut al viatge que fa la Conchita per cuidar la seva mare, l'Eugenio es veu obligat a improvisar uns acudits en comptes de cantar i el public queda entusiasmat.

Molt interessant l'inici i el final de la pel·lícula, ja que és un meravellós resum del que va ser la vida de l'Eugenio, aquest explicador d'acudits sempre amb posat seriós que mai reia.