"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 10 de novembre del 2016

Carta oberta al Molt Honorable President Puigdemont.

Junta dels Verds al Palau de la Generalitat i Junta dels Minyons al local de la colla.

Molt Honorable President,


Sé que molt probablement vostè mai llegirà aquest escrit, doncs entenc que té moltes altres feines prioritàries per les que preocupar-se actualment, i perquè de fet, aquest humil bloc el llegeixen quatre gats comptats entre familiars, amics, i blocaires curiosos. 

Sóc el Risto, i faig castells amb els Minyons de Terrassa. Segur que es recorda de la meva colla, ja que fa tot just un any i alguns dies ens destapava, com a alcalde de Girona, a la façana de l'ajuntament a la Plaça del Vi, una placa commemorativa del primer castell de deu pisos que es completava (a l'octubre del 2014) a la seva ciutat. D'això fa poc més d'un any.

També l'any passat, els Minyons vam aconseguir una nova fita històrica pel fet casteller al descarregar per primera vegada a la història un 4 de 10 amb folre i manilles. I no era pas la primera vegada que els Minyons aconseguíem trencar un sostre casteller... Convé recordar que l'any 1998 ja vam ser la primera colla castellera a descarregar un castell de 10 pisos, el 3 d 10 amb folre i manilles. I l'any 1993 revolucionàvem el món casteller amb el primer 2 de 9 amb folre i manilles carregat de l'era moderna. I encara algunes fites més que m'estalviaré per no allargar-me...

Tots aquests mèrits els hi exposo, perquè crec que vostè com a principal representant del govern de Catalunya i de tots els catalans, podria tenir el detall de rebre'ns al Palau de la Generalitat, igual que va fer fa un parell de dies amb la colla guanyadora del Concurs de Castells de Tarragona. Per si no ho sap, els Minyons no prenem part d'aquesta competició castellera, doncs entenem i vivim els castells d'una manera molt particular. Es que s'ha de guanyar un Concurs per ser rebut pel President?

Em sembla molt lloable que vulgui reconèixer públicament el fet casteller, i rebi a una colla com els Castellers de Vilafranca pels seus èxits. Tanmateix, vull pensar que també podrà trobar un forat a l'agenda per rebre als Minyons, que no hem guanyat res, però que hem col·laborat en bona mesura al creixement i l'expansió territorial del fet casteller. I tot això des d'una ciutat sense tradició castellera i sense el suport institucional i econòmic del que gaudeixen altres colles.


Atentament,

Risto


PS: Per cert, està convidat a veure i viure la Diada dels Minyons de Terrassa, el proper diumenge 20 de novembre a les 12 del migdia a la Plaça Vella de Terrassa. 

PS2: Encara que semblem de la CUP, hi ha de tot als Minyons, no pateixi...

12 comentaris:

  1. Si lliures aquesta carta a qualsevol registre de la Generalitat, dirigida al MHP, i signada per tu, en nom dels Minyons, segur que li arriba i és més que probable que obtinguis resposta.
    Si quan la lliures al registre duus una fotocòpia, te la retornaran registrada i et servirà de resguard.

    ResponElimina
  2. Haha, Xavier!!

    Aquest escrit és un "divertimento/pataleta" personal. L'única pretensió és entretenir-me i entretenir a qui ho llegeixi. En tot cas, si la junta directiva de la meva colla considera que no se'ns té prou en compte, ja farà el que consideri oportú.

    En tot cas, merci per l'interès.

    ResponElimina
  3. Veient les dues fotos, em pregunto...quantes dones hi ha la junta de Vilafranca? I la de Minyons? I quin càrrec/responsabilitat ocupen?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marc, tampoc és que poguem presumir massa en aquest sentit... quantes caps de colla/presidentes ha tingut Minyons en els seus 37 anys d'història??

      Elimina
  4. Tant per tant, perque als Minyons i no als Salats? o els Maduixots? o els Cargolins? per dir alguns, que n'hi ha de molts altres. De vegades sembla que el que ens porta a dur la contraria es la enveja quan realment, almenys jo ho veig aixi, la diferencia es de base en la forma de viure i entendre els castells.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home Luis, cadascú que defensi els seus mèrits. No crec que sigui comparable la trajectòria i els mèrits assolits pels Minyons amb algunes de les colles que em comentes... Potser li serà complicat rebre a les 100 colles actuals, però si n'ha de triar a alguna, crec que els Minyons hem fet prous mèrits, no creus?

      Elimina
    2. Doncs com li és complicat rebre les 100 colles que hi ha avui, rep a la guanyadora del concurs, és més que lògic.

      Elimina
    3. Cadascú té el seu punt de vista. Personalment trobo molt més lògic rebre a la colla que ha superat una fita castellera mai vista, que no pas qui ha guanyat una actuació sense fer res que no s'hagués vist. En tot cas, em sembla molt bé que el President rebi a les colles castelleres. Simplement reivindico que es recordi dels "pobres" del nord...

      Elimina
  5. Jo se la faria arribar, company Risto. Está molt bé i no dius res que no se sàpiga, a títol de recordatori. Està molt bé!!
    Quim Román

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps amic Quim, que a mi m'agrada rondinar per costum. De fet, avui ja ni me'n recordava que ningú ens va rebre després de descarregar el primer 4d10fm...

      Elimina
  6. Grande Risto, segueix rondinant

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com diria Pedrolo, cal "rondinar" encara que no serveixi per res.

      Elimina