"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 28 de juliol del 2020

3a parada del Tour per Catalunya: Terres de l'Ebre.

Un caleta entre l'Ametlla de Mar i Perelló Mar.

Des del dijous he estat recorrent terres ebrenques amb els col·legues. També m'hi he endut la bicicleta i he pogut fer dos nous ports força espectaculars. Sobretot el Mont Caro, una bèstia dels ports de muntanya catalans, a la zona dels Ports de Tortosa-Beseit, amb més de 20 km. de pujada des de Roquetes, i uns darrers 13'8 km. amb un desnivell mitjà del 8'5%. Brutal. I per si el port ja no és prou dur de per sí, hi vaig afegir un dia molt calorós, i amb un sol de justícia (a les 17:30) que, combinat amb l'escassa quantitat d'aigua que transportava, em van deshidratar abans d'hora. Vaig tornar a Tortosa, des d'on havia sortit, amb els llavis secs com si hagués estat dos dies caminant pel desert sense beure.

També vaig fer la pujada a Fredes des de La Sènia. 25 km. amb una pujada continuada, però sense arribar als desnivell del Mont Caro. Amb el paissatge dels Ports per la banda de mar, i en el límit fronterer del País Valencià i el Principat. Fent aquesta ruta vaig descobrir l'embassament d'Ulldecona, on vam passar una nit amb les furgonetes gaudint del bany i de bones ombres.

També vam parar al Delta, a la platja dels Eucaliptus, en una zona d'aparcament amb arbres molt propera al càmping Eucaliptus. Aquí em va succeir un incident amb la furgoneta el dijous per la nit quan vaig arribar després de fer l'escalada en bici al Mont Caro. Vaig entrar a la zona de platja cercant un lloc on fer nit, i sense conèixer bé la zona, vaig quedar-me atrapat a la sorra de la platja intentant fer un gir que em pensava m'allunyava de l'aigua i de la sorra tova. Vaig haver de trucar l'assistència i va venir un home amb el 4x4 i en cable per arrossegar-me enrere. Quina aventura! Segur que no em tornarà a passar (espero!).

A les Terres de l'Ebre bones platges, bon menjar, bons ports de muntanya, bon licor d'arròs, i menys massificació.

Dalt de Mont Caro.

Un calamar per llepar-se els dits al Restaurant del Càmping Eucaliptus a Sant Jaume d'Enveja.

Platja de l'Eucaliptus a Sant Jaume d'Enveja.

Dinant a Lo Pati d'Agustí (Poble Nou del Delta).


Vista del Monestir de la Mare de Déu de Benifassà.

Pantà d'Ulldecona.

Platja de Santa Llúcia a Perelló Mar.